AL SANCAK PARTİSİ Genel Başkanı Nuri ÇELEBİ Dünyayı Uyarıyor….

AL SANCAK PARTİSİ Genel Başkanı Nuri ÇELEBİ Dünyayı Uyarıyor….

Cennetmekân Sultan İkinci Abdülhamid Han, Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde (1876-1909) hüküm sürmüş
Ana Sayfa Kültür & Sanat 20 Ağustos 2024 45 Görüntüleme

Anlatılan biraz da senin hikâyendir!

Süratle değişen ve robotlaşan bir dünyaya ayak uydurmaya çalışıyoruz ister istemez. Her şey o kadar hızlandı ki kaçınılmaz olarak ömrü de kısaldı. Aşkların, sevgilerin, ilişkilerin, dostlukların bile… “Kullan, tüket, yenisine geç ve bunları yaparken ezberini bozan hiçbir şeye şaşırma” dönemindeyiz.

Bu hızın bir yan etkisi var: “Konsantrasyon kaybı…” En büyük hazlardan birini yitiriyoruz; kitap okuma alışkanlığımızı… Kitapların rekabet ettiği; filmler, diziler, telefon aplikasyonları ve sosyal medya.

Aklıyla övünen, dünyayı kendi istek ve ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirebileceğini sanan insan, aslında kapılıp gittiğinin farkında değil.  Her şeye bir yanıtı var, içindeki boşluk hariç… Anlam arayışı son bulmuyor, bulmayacak çünkü duygularından, hikâyelerinden, gündelik yaşamın basit güzelliklerinden uzaklaşıp tatminsizleşiyor bu yeni dünyada… Öte yandan hâlâ okumanın geliştirici gücüne ve hazzına inanan insanlar var ve onlar için yepyeni bir söylemle, oldukça iddialı çıkıyor bu sefer yazar Selda Terek. “Size haz vadediyorum” diyor “Okumaktan keyif alacağınız ve elinize aldığınız hikâyeyi bitirmeden yerinizden kalkmak istemeyeceğiniz yeni bir proje sunuyorum…”

Her biri birer itiraf niteliğinde olan, bazen inanmakta güçlük çekeceğiniz, şaşıracağınız hikâyelerde kendinizi bulurken; muzip, samimi, yalın, sürükleyici ve tamamen gerçek olan bu yaşanmışlıkları sevecek, kızacak, tepki gösterirken düşünecek, tartışırken yeni bir gerçeklik keşfedeceksiniz.

Selda Terek’in kaleme aldığı, dünyaca ünlü çizer M.K. Perker’in illüstrasyonlarıyla renk kattığı Bi’ Kahve İçmeye Yukarı Gelir misin?, Ses Kaydı, Affedebilecek misin?, Bekâret Engeli ve El Âlem Ne Der? kitaplarından oluşan İtiraflar Serisi Destek Yayınları’ndan çıktı.

Etiketler:

Yorumlar

Magazin Haberleri