Anadolu Efes Spor Kulübü’nün yeni evi,  Basketbol Gelişim Merkezi

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün yeni evi, Basketbol Gelişim Merkezi

Turkish Airlines EuroLeague ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi için geri sayım devam ederken, Anado
Ana Sayfa Haberler 20 Ağustos 2024 26 Görüntüleme

Dünyanın en büyük yıldızı Türk mühendislere emanet…

Los Angeles Dodgers’ın iki yönlü yıldızı Shohei Ohtani, Türk girişimci Batuhan Okur’un teknoloji şirketi Rapsodo ile uzun vadeli bir anlaşma imzalayarak markanın teknoloji elçisi ve küresel yüzü oldu. Ohtani, birkaç sezon boyunca oyununu mükemmelleştirmek için firmanın teknolojisini kullandıktan sonra Rapsodo takımına katılma kararı aldı. 

Spor teknolojileri pazarında, veri bilimi odaklı yazılımlar geliştiren Rapsodo, kamera ve radar kombinasyonundan oluşan donanımıyla bir sporcunun “Ben daha iyi nasıl olabilirim” sorusuna yanıt buluyor. Sporcu ürünü kullandıkça AI (yapay zeka) motoru, sporcuyu daha iyi anlıyor, artı ve eksileri karşılaştırmalı olarak sunuyor. Veri bazlı geliştirme üzerine kurulu sistem sayesinde bugün dünyaca ünlü kulüpler, sporcular ve antrenörler, pazar değerini artırma konusunda önemli adımlar atıyorlar. Spor teknolojileri pazarına yön veren bu verilerin üretimi ve analizi ise Rapsodo’nun  dünyaya Türkiye’den ihraç ettiği yazılımlarla gerçekleşiyor.

Dünyaca ünlü oyuncu Ohtani’den gelişen teknolojiye dair sözler çarpıcı sözler: 

“Küçükler Ligi yıllarımda böyle bir teknolojiye sahip olsaydım şimdi ne kadar daha iyi olabilirdim?”

İkinci kez Amerikan Ligi MVP Ödülünü kazanan ve Dodgers’la tarihi bir serbest oyuncu sözleşmesi imzalayan Ohtani, Rapsodo’nun marka elçisi olarak bir kez daha dikkatleri üzerine topladı. 

Rapsodo ürünlerini 2018 yılında Los Angeles’ta kullanmaya başlayan Ohtani yaptığı açıklamada, “Keşke bu araçlar daha önce elimde olsaydı. Kendi kendime şunu düşünüyorum: ‘Küçükler Ligi yıllarımda böyle bir teknolojiye sahip olsaydım şimdi ne kadar daha iyi olabilirdim? Oyuncuların bu araçları gelişimlerini izlemek için kullanması gerektiğini düşünüyorum ve ne kadar erken kullanmaya başlarlarsa gelişimleri de o kadar hızlı olacaktır” dedi.

Kamera ve radar teknolojisi kullanarak vuruş ve atış ölçümlerini izleyen Rapsodo, bugün Amerika’daki 30 beyzbol takımının tamamı, 175.000’den fazla beyzbol oyuncusu ve 7.000 antrenör tarafından oyunlarını bir sonraki seviyeye taşımak için kullanılıyor. Rapsodo iki yıl önce Türkiye’de geliştirdiği atış ve vuruşu aynı ünitede birleştiren ürünü ile Amerika’da en çok satan marka ünvanını da elinde bulunduruyor.

“Bu başarıda Türk mühendislerimizin payı çok büyük”

Rapsodo Kurucusu ve CEO’su Batuhan Okur “Dünyanın en iyi beyzbol oyuncusu ile yaptığımız anlaşma bizim de ne kadar başarılı olduğumuzun bir göstergesi oldu. Shohei sadece olağanüstü bir yetenek değil; o  zihniyetin, bağlılığın ve doğru araçların bizi nereye götürebileceğinin bir sembolü. Onun yolculuğunun bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Birlikte ilerleyerek, teknolojimizin başarabileceklerinin sınırlarını zorlayacağız” dedi.

“Rapsodo’yu, Türk asıllı bir dünya vatandaşı olarak tanımlamak yanlış olmaz” diyen Okur: “300’e yaklaşan insan kaynağımızın Ar-Ge üssü ise Türkiye.  Bu başarıda Türk mühendislerimizin payı çok büyük. Rapsodo’nun küresel pazarda elde ettiği başarıları duymaya devam edeceksiniz” dedi. 

 

Rapsodo, dünyanın izlediği bir start up öyküsü 

2011 yılında Singapur’da kurulan Rapsodo, yüksek teknolojiyi erişilebilir kılma vizyonuyla Amerika’da golf ve beyzbol alanında önemli pazar verileri elde edince; Batuhan Okur, kuruluşunun  7. yılında Ar-Ge üssünü Türkiye’de kurma kararı alıyor. Spor performansı ölçüm ve analitiği pazarında, veri bilimi odaklı yazılımlar geliştiren Rapsodo, kamera ve radar kombinasyonundan oluşan donanımıyla bir sporcunun “Ben daha iyi nasıl olabilirim” sorusuna yanıt buluyor. Sporcu ürünü kullandıkça AI (yapay zeka) motoru, sporcuyu daha iyi anlıyor, artı ve eksileri karşılaştırmalı olarak sunuyor. Veri bazlı geliştirme üzerine kurulu sistem sayesinde bugün dünyaca ünlü kulüpler, sporcular ve antrenörler, pazar değerini artırma konusunda önemli adımlar atıyorlar. Spor teknolojileri pazarına yön veren bu verilerin üretimi ve analizi ise Rapsodo’nun  dünyaya Türkiye’den ihraç ettiği yazılımlarla gerçekleşiyor. Merkezi Singapur’da, Ar-Ge Ofisi Türkiye’de yer alan Rapsodo, dört farklı kıtada, dört farklı ülkede (Singapur, Amerika, Japonya, Türkiye)  13 farklı ulustan çalışana sahip. 2021 ve 2022’de prestijli Inc. 5000 En Hızlı Büyüyen Özel Şirketler sıralamasına giren Rapsodo, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. MLB takımları, NCAA Bölüm Şampiyonları ve seçkin PGA koçları tarafından kullanılan Rapsodo teknolojisi, birden fazla MyGolfSpy’ın En İyi Golf ödülünü ve ABD Beyzbolu’nun Resmi Oyuncu Geliştirme Ortağı ödülünü de kazandı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri