Dünya Fotoğrafçılık Günü Sergisi açıldı

Dünya Fotoğrafçılık Günü Sergisi açıldı

Osmangazi Belediyesi, Dünya Fotoğrafçılık Günü’nde her biri Bursa’nın ayrı bir coğrafi ve kültürel güzel
Ana Sayfa Kültür & Sanat 20 Ağustos 2024 37 Görüntüleme

Ahmet Akın: En büyük hayallerimden birini Edremit’te gerçekleştirdik, gururluyum!

Bu yıl altıncı kez düzenlenen Edremit Kitap Fuarı, 19 Ağustos Pazartesi günü kapılarını kitapseverlere açtı. Altınkum Fuar Alanı’nda yapılan ve ilk akşam binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarın bu yılki onur konuğu ünlü yazar Ahmet Ümit oldu. Ayrıca, tarihçi ve akademisyen yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya “Yaşam Boyu Onur Ödülü” takdim edildi. Fuarın açılış konuşmasını ev sahibi olan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş yaptı. Katılımcıları ve misafirleri selamlayarak sözlerine başlayan Mehmet Ertaş “Sözlerimin başında, iş birliği ve desteklerinden dolayı Balıkesir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Akın’a, onur konuklarımız Sayın İlber Ortaylı ve Ahmet Ümit’e, tüm kitapseverler adına en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Ertaş’ın ardından söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise “Değerli hemşehrilerim, en büyük hayallerimden biri, Edremit Belediyesi ile 74 yıl sonra kazandığımız Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte bir etkinlik düzenlemesiydi. Çok gururluyum” diye konuştu.

7 GÜN BOYUNCA 41 SÖYLEŞİ, 60 YAYINEVİ

Düzenledikleri fuarın ve okunan her kitabın cehaletle savaşa katkı sağlaması dileğinde bulunan Başkan Mehmet Ertaş, “Kitap fuarımız sadece sizlere değil, bu toprakları kurtaran, Cumhuriyet’i kuran Kuvvacılara ve Atatürk Cumhuriyeti’ne armağan olsun. Fuarımızda 7 gün boyunca gerçekleştirilecek 41 söyleşiyle sizi ağırlayacak, 60 civarında yayınevi ile buluşturacağız. Fuarımızın gerçekleşmesinde emeği geçen, katkı sunan herkese sizler adına candan teşekkür ediyorum. İlber Ortaylı’dan Ahmet Ümit’e, Güldal Mumcu’dan Sedef Kabaş’a, Nebil Özgen’den Sinan Meydan’a, Ahmet Selçuk İlhan’dan Mandıra Filozofu Müfit Can Saçıntı’ya kadar birçok değerli isim sizlerle buluşuyor. Onların varlıkları, bu fuarın onuru, ülkemizin umududur. Onlara Edremit’imize hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

‘3997 KİTAP OKUMUŞ, 9 KİTAP YAZMIŞ ATATÜRK’ÜN İZİNDE OLANLARA…’

Açılış konuşmasında Edremit’in simgelerinden yazar Sabahattin Ali’yi anan Mehmet Ertaş “Fuarımızda, ‘Ben bu dünyaya kitap okumak için gelmişim’ diyen, Edremit’imizin yetiştirdiği Sabahattin Ali’nin ismini ve anısını yaşatmaktan onur duyuyorum” ifadelerini kullanırken şu ricayı katılımcılara iletti:

“Sizden iki ricam var: Birinci ricam, bu fuardan en az üç kitap almanız. Birini bir çocuğa, birini bir kadına, birini de kendinize armağan edin. Bir çocuğa kitap alın; çocuklara iyi bir dünya bırakmak güzeldir ama dünyamız için doğru olan, kitap okuyan iyi çocuklar yetiştirmektir. Bir kadına kitap alın; Tevfik Fikret’in dediği gibi, ‘kızlarını okutmayan bir millet, oğullarını manevi öksüzlüğe mahkum etmiştir.’ Sırf bu sebeple, bir kadına kitap hediye edin. Kendinize de bu fuardan bir kitap hediye edin. Bir yazarın dünyasında yolculuğa çıkın; kitap okumakla cahilliğe en büyük zararı verin.

3997 kitap okumuş, 9 kitap yazmış Atatürk’ün izinde olanlara, aklın ve bilimin yanında olmak, okumak yaraşır.”

AHMET AKIN’DAN NECDET SARAÇ’A TEŞEKKÜR

Mehmet Ertaş’ın ardından kürsüye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Edremit’te kitap fuarını gelenek haline getiren önceki belediye başkanlarına ve yıllarca fuarın düzenlenmesine öncülük eden yazar Necdet Saraç’a teşekkür ederek söze başladı.

AHMET AKIN: EN BÜYÜK HAYALLERİMDEN BİRİYDİ

Edremit Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu fuar aracılığıyla buluştuğunu belirten Ahmet Akın, “Değerli hemşehrilerim, en büyük hayallerimden biri, Edremit Belediyesi ile 74 yıl sonra kazandığımız Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte bir etkinlik düzenlemesiydi. Bu yüzden fuarımıza her türlü desteği sağladık. Bunun için onurlu ve gururluyum” diye konuştu.

‘BALIKESİR TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK’

Önümüzdeki dönemde, Balıkesir’in Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağını vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın, “Her geçen gün ayrı güzellikleriyle tanıştığınız Balıkesir’de yerelden kalkınmayı hedefliyoruz. Rekabet gücü yüksek, dünya ile entegre olmuş ve sürdürülebilir yeşil dönüşümün odağında olan bir Balıkesir için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘SAHİP ÇIK, SAHİPSİZ BIRAKMA’ KAMPANYASI BAŞLADI

Bir belediye başkanının, sadece insanların değil, sokak hayvanlarının da ve doğanın da belediye başkanı olması gerektiğini hatırlatan Ahmet Akın, “Bu yüzden memleketimizde doğamız bizim önceliğimiz, sokak hayvanlarımız bizim canımızdır. Şimdi bir kampanya başlattık: ‘Sahip Çık, Sahipsiz Bırakma.’ candostlar.balikesir.bel.tr’ye girdiğinizde can dostlarımıza sahip çıkabiliyorsunuz. Buradaki herkesi can dostlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum” sözleriyle önemli bir çağrıda bulundu.

FUAR 25 AĞUSTOS AKŞAMI PERDE KAPAYACAK

25 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan 6. Edremit Kitap Fuarı, kitapseverleri ve edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek. Dün Edremit Altınkum Fuar Alanı’nda açılış töreni ile başlayan fuar, dopdolu 7 günlük bir programın ardından 25 Ağustos Pazar akşamı sona erecek.

 

Yorumlar

Magazin Haberleri