Bursem’de başarıya devam

Bursem’de başarıya devam

“Eğitimde fırsat eşitliği” için Burhaniye Belediyesi tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen; Başkan Ali
Ana Sayfa Kültür & Sanat 21 Ağustos 2024 48 Görüntüleme

Altın Portakal Film Festivali Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması Jürisi Açıklandı

Bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması jürisinde başarılı yönetmen Handan İpekçi, SETEM (Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Genel Başkanı Mehmet Güleryüz ve yapımcı Aycan Çetin yer alıyor. 

Altın Portakal bu yıl sinema öğrencileri için heyecanlı bir serüven başlatıyor. Festivalde ilk kez bu sene sinema okulları yarışacak. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ilk kez yer alan yarışma, sinema okullarında çekilen öğrenci filmlerini görünür kılmak, sinema tutkunu öğrencilerin işlerini değerlendirmek ve onları teşvik etmek adına festival kapsamında gerçekleştirilecek.

‘Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması’ Jüri Koltuğunda Önemli İsimler! 

Bu yıl Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında ilk kez gerçekleştirilecek olan “Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması” jüri üyelerinin elde ettikleri başarılar ve yaptıkları çalışmalar dikkat çekiyor.

Dört uzun metraj, iki belgesel ve bir kısa film yaparak ulusal ve uluslararası birçok ödül kazanan, “Büyük Adam Küçük Aşk” filmiyle 2001 yılında Türkiye’nin OSCAR aday adayı gösterilen ve şu anda kısa film üçlemesinin ikincisi üzerinde çalışan başarılı yönetmen Handan İpekçi, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunu, “Türk Sinema Tarihi” belgeselleri ve uluslararası festivallerde gösterilen “Havar” filmiyle tanınan, SETEM’in (Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği) kurucularından ve halen Genel Başkanlığını yürüten Mehmet Güleryüz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu, sinema kariyerine 1989 yılında “Umut Yarına Kaldı” filmiyle başlayan, ustası Yavuz Özkan’la birlikte Z 1 Film Atölyesi’ni kurarak Türkiye’nin ilk özel ücretsiz sinema ve çizgi film okulunu hayata geçiren, “Bir Kadının Anatomisi” ve “Yengeç Sepeti” gibi filmleriyle ödüller kazanan yapımcı Aycan Çetin yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri