Bursem’de başarıya devam

Bursem’de başarıya devam

“Eğitimde fırsat eşitliği” için Burhaniye Belediyesi tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen; Başkan Ali
Ana Sayfa Haberler 21 Ağustos 2024 34 Görüntüleme

İzmir Büyükşehir’den koku ve balık ölümlerine ilişkin bilgilendirme

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı sahilindeki balık ölümleri ve koku ile ilgili açıklama yaptı. Özellikle Körfez’in su sirkülasyonun az olduğu Bayraklı sahilinde deniz suyu sıcaklığının yüksek seyretmesinin alg patlamalarına neden olduğu, deniz suyundaki oksijen seviyesinin düşmesi sonucu balık ölümlerinin gerçekleşmiş olabileceği belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı bölgesindeki koku ve balık ölümlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Şikayete konu olan koku; körfezdeki besin tuzlarının fazlalığına bağlı olarak deniz suyu sıcaklığının küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin sonucu ani artması ile birlikte  (29 derece gibi çok yükseklerde seyretmesi) ortaya çıkan “Dinoflagellate Gymnodinium” cinsi tek hücreli canlıların (planktonların) popülasyonundaki artıştan kaynaklıdır. Plankton sayılarının aşırı artması önce bulundukları sudaki oksijen oranının düşmesine sonrasında ise ortamda tüketilebilecek oksijen kalmaması sebebiyle plankton ölümlerine neden olmaktadır. Bu ölümlerin sonucunda ortamda kötü koku oluşmaktadır. Ayrıca bu canlıların popülasyonundaki aşırı artış; bulundukları suyun yüzeyinin kızılımsı-kahverengi bir görünüme bürünmesine de neden olmaktadır. Bununla birlikte; plankton patlaması sudaki Çözünmüş Oksijen miktarını oldukça azaltmış (1’in altına düşmüş) ve beslenme ihtiyaçlarını planktonik organizmaların yoğun olduğu bölgelerde karşılayan balıkların ölümüne sebebiyet verdiği düşünülmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Deniz Koruma Şube Müdürlüğümüz de hem deniz süpürgesi hem de karadan temizlik çalışması yapmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri