Tufan Kayhan’dan yeni single: “Silüet” tüm dijital platformlarda yayında!

Tufan Kayhan’dan yeni single: “Silüet” tüm dijital platformlarda yayında!

ARBA PRODUCTION etiketiyle müzikseverlerle buluşan Tufan Kayhan, dördüncü single albümü olan “Silüet” adl
Ana Sayfa Haberler 23 Ağustos 2024 9 Görüntüleme

Manisa Sarma-Davutlar Barajı’nda Sona doğru

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Şehzadeler kenti Manisa’da 9 bin 920 dekar araziye can suyu vererek bölge ekonomisine yılda yaklaşık 75 milyon ek gelir sağlayacak Yunusemre Sarma-Davutlar Barajı’nda adım adım sona yaklaşılıyor. Ön yüz beton kaplama çalışmaları devam eden proje, yeni yılın ilk aylarında tamamlanacak.

Hedef: 2025

Baraj’daki çalışmaların hedeflenen plan doğrultusunda son hızla devam ettiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Geçtiğimiz yıl Sarma-Davutlar Barajı’nın gövde dolgusunu tamamlayarak, % 70 fiziki gerçekleşme oranına ulaşmıştık. Mayıs ayı itibari ile ön yüzü beton kaplama çalışmalarına başladık. Öncelikle gövdenin derz sızdırmazlık detaylarını tamamladık. Şu anda gövdede demir donatı döşeme işlemlerine devam ediyoruz. Yakında beton kaplama çalışmalarına da başlayacağız” dedi.

Sarma-Davutlar Barajı’nın gövdesine proje kapsamında yaklaşık 10 -12 bin m3 beton döküleceğini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, gövdedeki ön yüzü beton kaplama çalışmalarını yılbaşına kadar tamamlamak istediklerini söyledi.

Manisalı üreticilere müjdeli haberi de veren  DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yeni yılın ilk ayları ile birlikte Yunusemre Sarma-Davutlar Barajı’nda su tutmayı planladıklarını söyledi.

Manisalı çiftçilere yılda 75 milyon lira ek gelir

Projenin tamamlanması ile birlikte bölge üreticisinin yüzünün güleceğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Sarma-Davutlar Barajı’ndan 9 bin 920 dekar araziye can suyu vereceğiz. Bölge çiftçimiz hem daha temiz, hem de çok daha ucuz kavuşacak. Üretim maliyetleri düşecek. Manisalı çiftçilerimiz 2024 yılı rakamlarıyla ortalama 75 milyon lira ek gelire kavuşacak” diye konuştu

18.5 milyon³ su depolayacak

Yunusemre ilçesinin Davutlar Mahallesi yakınlarındaki “Sarma Çayı” üzerine inşa edilen baraj gövdesi ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde projelendirildi. Temelden yüksekliği 47,5 metre olan barajın gövdesi için yaklaşık 723 bin m3 dolgu yapıldı. Sarma-Davutlar Barajı’nda 18 milyon 570 bin m³ su depolanabilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri