İnegöl Bal Üretiminde Vites Yükseltti

İnegöl Bal Üretiminde Vites Yükseltti

Endemik bitki örtüsü zengin bir floraya sahip olan İnegöl’de bal hasadı başladı. Geçtiğimiz yıl 52 ton ü
Ana Sayfa Haberler 23 Ağustos 2024 28 Görüntüleme

Hüseyin Can Güner’in Seçim Vaatlerinden “Gece Kreşi” Projesi Başlıyor

Çankaya Belediyesi gece mesaisi yapan aileler için gece bakımevi hizmetine başlıyor. İlçede farklı semtlerde hizmet veren 15 gündüz bakımevinin yanı sıra Maltepe’de bulunan Umut Gündüz Bakımevi, aynı zamanda gece bakımevi olarak da hizmet vermeye başlayacak. Gece bakımevi, pazar günü hariç 19.00-07.00 arasında hizmette olacak. Hizmetten yararlanmak isteyen aileler için başvurular 26 Ağustos’ta başlayacak.

 

Çankaya Belediyesi, gece çalışmak zorunda olan aileler için yeni bir hizmet başlatıyor. Gündüz bakımevleriyle; 15 kreşte hafta içi 07.30-17.30 saatleri arasında 2 bin çocuğa hizmet veren Çankaya Belediyesi, Maltepe Gündüz Bakımevi’nde gece bakımevi hizmetine başlayacak. Gece bakımevi 36-72 aylık çocuklar için pazar günleri hariç 19.00 – 07.00 saatleri arasında hizmette olacak. 

 

ÇOCUKLAR KREŞE, ANNELER İŞE

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in 31 Mart 2024 Mahalli İdareler

Seçimleri kampanyasında duyurduğu proje, gece çalışmak zorunda olan, çocukların bakımını üstlenecek bir aile üyesi olamayan ve bakıcı maliyetini karşılayamayacak olan ailelere destek amacı ile hayata geçiriliyor. Gece çalışan anne ve babalara hem ekonomik hem de güvenli bir hizmet amaçladıklarını belirten Başkan Güner, “Gece mesaisi yapan ailelerin çocuklarına sağlıklı ve güvenli bir aile ortamı yaratıp ruhsal, sosyal ve fiziksel olarak destek sağlamak önemli bir ihtiyaç haline geldi. Gece çalışmak zorunda olan  ancak çocuğunu bırakacak kimsesi veya yeri olmayan doktor, hemşire, polis, havalimanı personeli gibi çeşitli meslek dallarından ebeveynlerimiz var. Amacımız özellikle kadınların çalışma hayatından kopmadan kariyerlerini sürdürmelerine destek olabilmek. Şu an için Maltepe Umut Gündüz Bakımevi’mizde vereceğimiz gece bakımevi hizmetimizi ihtiyaca göre artırmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

 

KAYITLAR 26 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Gece çalışan ailelerin 36-72 aylık çocuklarına, 2024-2025 dönemi için Müjde Sokak No:16 Maltepe/ANKARA adresinde bulunan Umut Gündüz Bakımevi’nde verilecek gece kreşi hizmeti, pazar günü hariç haftanın her günü 19.00-07.00 arasında gerçekleşecek. Uzun süre gündüz bakımevlerinde görev yapan personellerden oluşacak gece kreşinde öğretmen, yardımcı öğretmen, hemşire ve güvenlik personeli görev yapacak.

 

Gece bakımevinin kayıtları ise 26 Ağustos 2024 günü başlayacak. Bilgi almak isteyen aileler, 0 (312) 458-89-00 / 3719-3701 numaralı telefondan bilgi alarak, Çankaya Belediye Başkanlığı’nın Ziya Gökalp Cad. No:11 Kızılay A/Blok Kat 5 adresinde bulunan Kreş Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri