İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 20 branşta faaliyet gösteren, toplam 1350 amatör spor kulübüne, 61 milyon TL değerinde ekipman dağıtımını başlattı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 20 branşta faaliyet gösteren, toplam 1350 amatör spor kulübüne, 61 milyon TL değerinde ekipman dağıtımını başlattı

Onlar gelişirse, biz, olimpizm ruhuna kavuşmuş oluruz. Onlar gerçek anlamda iyi eğitimler verirse, işte
Ana Sayfa Haberler 23 Ağustos 2024 33 Görüntüleme

Avcılarlı Kadınlar Kolları Sıvadı: Erkek İşi Değil Emek İşi!

Avcılar Belediyesi’nin kadınlara her alanda eşitlik sağlama amacıyla başlattığı “Erkek İşi Değil, Emek İşi” eğitimleri devam ediyor. Tamirden araç bakımına, sıhhi tesisattan araç lastik değişimine kadar günlük hayatta işe yarayacak eğitimlere kadınların ilgisi yoğundu.

KADINLARA ÖZEL TAMİR, BAKIM VE MÜDAHALE KURSU

Toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veren Avcılar Belediyesi kadınların her alanda eşitliğini hedefleyen çalışmalarına devam ediyor. Kadınların günlük hayatta karşılaştığı teknik sorunlarla başa çıkmaları için başlatılan “Erkek İşi Değil, Emek İşi” eğitimleri kadınlardan tam not aldı.

Eğitimlere katılan kursiyerler, araçların genel bakımı ve lastik değişimi gibi teknik konulara dair kapsamlı bilgi edinirken, uygulamalı eğitimlerle becerilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Tamir atölyelerinde ise; sıhhi tesisat bakımından, ampul ve musluk değişimine, lavabo giderinden priz değişimine kadar günlük hayatı kolaylaştıracak bilgiler ediniyor.

KADIN İSTERSE HER ŞEYİ BAŞARIR”

Kursa katılan kadınlar, bu tür eğitimlerin hem özgüvenlerini artırdığını hem de günlük hayatta karşılaştıkları teknik sorunlarla başa çıkmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Genellikle erkeklere atfedilen işleri kadınların da kolaylıkla yapabileceğini söyleyen bir kursiyer; “Erkekler araçları boşuna tamire götürüyor. Önceden hiçbir bilgimiz yoktu, şimdi ise kendi aracımıza bakım yapabilir ve lastik değiştirebilir hale geldik.” dedi.

Eğitimin önemine dikkat çeken bir diğer kursiyer ise; “ Kendimizi daha özgüvenli ve bağımsız hissediyoruz. Kadınlar isterse her şeyi başarabilir, Avcılar Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri