Kemer Belediyespor U16 takımı gol oldu yağdı

Kemer Belediyespor U16 takımı gol oldu yağdı

Kemer Belediyespor U16 takımı, Antalya Kartalspor ile oynadığı hazırlık karşılaşmasından 7-2 galip ayrıl
Ana Sayfa Kültür & Sanat 24 Ağustos 2024 38 Görüntüleme

Beylikdüzü Sahaf Söyleşileri Karadeniz Vapuru’yla Devam Ediyor

Beylikdüzü 11.Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen Beylikdüzü Sahaf Söyleşileri, koleksiyoner Osman Tan Erkır’ın Karadeniz Vapuru söyleşisiyle sürdü. Moderatörlüğünü Ümit Nar’ın üstlendiği söyleşilerin ikinci gününde Osman Tan Erkır, “Genç Cumhuriyet Medeniyetin Sularında: Karadeniz Vapuru’nun Hikayesi” başlıklı sunumunda önemli bir belgeyi de ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

 

11.Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen Sahaf Söyleşileri, tüm hızıyla devam ediyor. Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Ümit Nar’ın üstlendiği 8. Sahaf Söyleşileri’nin ikinci gün konuğu Osman Tan Erkır oldu. Cumhuriyet dönemine dair önemli notların paylaşıldığı söyleşide Erkır; Karadeniz Vapuru’nun hikayesini 1925-1926 yıllarındaki reformlar, ülkenin modernleşme süreci ve dönemin atmosferi içinde sunarken, ‘yüzen fuar’ fikriyle yola çıkarılan ve Avrupa’nın belli başlı limanlarını dolaşan vapurun bir afişini de ilk kez Beylikdüzü’nde kamuoyuyla paylaştı. Osman Tan Erkır’ın görselini paylaştığı Namık İsmail imzalı afişin 1926’da yapıldığı belirtildi.

 

Osman Tan Erkır sunumunda önemli detaylara yer verdi

Erkır’ın aktardığı bilgilere göre yolculuğuna Galata’dan başlayan Karadeniz Vapuru, 12 Avrupa ülkesinin 10 limanına uğruyor. Toplamda 86 gün 22 saatte İstanbul’a geri dönen vapur, bu arada 16 baloya ve 36 ziyafete de ev sahipliği yapıyor. Vapurun uğradığı limanlar arasında Hamburg, Amsterdam ve Londra gibi önemli limanlar da var. Kopenhag’da tanışan Galatasaray Lisesi öğrencisi Kamil Bey ile Danimarkalı Edith Hanım’ın arasındaki aşk ve Edith Hanım’dan Marsilya limanına gönderilen mektup da Osman Tan Erkır’ın sunumunda ilk kez ortaya çıkardığı bilgiler ve belgeler arasında yer aldı. Öte yandan Sahaf Festivali kapsamında gece mezatı da gerçekleşti. Birbirinden önemli eserin farklı dönemlere ait baskılarına ulaşma imkanı yakalayan kitapseverlerin açık artırma usulü ile kitaplara sahip oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri