Ana Sayfa Sağlık 30 Ağustos 2024 29 Görüntüleme

MÜZİK TERAPİSİ İLE KANSERİ YENDİ

Belçika’da kurduğu orkestrasıyla eğlence sektörünün aranılan ismi Salih Soyutürk yakalandığı Lenf bezi kanserini   müzik terapisiyle yendi. Belçika’da “Maria midellares gent” hastanesinde tedavi gören sanatçı” Aşırı terleme sonrası boynumdaki şişliği fark ettim, Biyopsi sonrası lenf bezi kanseri olduğumu öğrendim. Kemoterapi tedavisi sırasında düzenli spor yaparak bağışıklık sistemimi güçlendirirken. Bu süreçte sürekli kendime moral veren müzikler dinleyip sazımı hiç bırakmadım, bestede yapıyordum, Şükürler olsun 6 ayda bu hastalığı yendim” dedi.

Müzik grubuyla düğün ve nişanların aranılan ismi Salih’in müzik sevdası aileden geliyor babası Fakı Ozan Avare ile birlikte 11 yaşından beri sahnelere çıkan Salih, Aslen Afyon emirdağlı sanatçı hastalığı sırasında yazdığı söz ve müziği kendisine ait “kahır” isimli bestesi olmak üzre” Taze karlar, dikenli bahçeye giremeyenler, yeşil ipek ve elmalı” eserlerinden oluşan ilk albümünün çalışmasını ünlü aranjör ve prodüktör Hatem TUTKUS eşliğinde tamamladı.

Murat AYGÖR Klip yönetmenliğinde “Taze karlar ve dikenli bahçeye giremeyenler” türkülerine 2 klip birden çekilen sanatçı” Türkülerin orjinal hallerini bozmadan Terapi modunda farklı bir soundla işledik. Bana şifa ve moral veren bu müzikler umarım tüm müzikseverlere, hastalara moral verir iyi gelir” diye konuştu.

Şu sıralar dijital platformlarda klipleriyle yerini alan Sanatçı Sporcu fiziğiyle vücut geliştirme alanında 140 kg barfix rekoruyla dikkat çekiyor.

Etiketler:

Yorumlar

Magazin Haberleri