Şarkılar barış dolu bir dünya için söylendi

Şarkılar barış dolu bir dünya için söylendi

Osmangazi Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne özel konser düzenledi.  Osmangazi Dünya Müzikleri Orke
Ana Sayfa Haberler 1 Eylül 2024 16 Görüntüleme

Kadıköy Belediyesi olarak tüm Kadıköylülere, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya ve gerekli durumlarda belediyemizi acilen bilgilendirmeye çağırıyoruz

Olay yerine giden Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı “Bu kötücül eylemin, Katliam Yasası’na karşı durduğumuzu her ifademizde açıkladığımız için gerçekleştirildiğini düşünmekteyiz” dedi.

Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi Rüştiye Sokak’ta sabaha karşı 18 kedi ve 1 köpek kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlendi. Kadıköy Belediyesi’ne gelen ihbar sonrası olay yerine giden belediye ekipleri tarafından inceleme yapıldı. Rüştiye Sokak, diğer hayvanların zarar görmemesi için Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından acilen temizlendi. Sokaktaki zehirler toplantı ve tüm yakın sokaklar ve bölge, Belediye ekiplerimizce yıkandı. Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki veteriner hekimleri ise mahallede denetim yapmaya devam ediyor.

Olayın takipçisi olacağını söyleyen Başkan Kösedağı ise “Hayvanların özgürce yaşadığı Kadıköy’ümüzde, dün gece sabaha karşı (31 Ağustos 2024-Cumartesi) kimliği belirsiz kişilerce Rüştiye Sokak’a konulan zehirli mamalar sebebiyle sokak hayvanlarımızın öldürüldüğünü büyük bir üzüntüyle öğrendik. Bu sabah saatlerinde (1 Eylül 2024-Pazar) gelen ihbar sonrası, belediye ekiplerimiz acilen olay yerine intikal etmiştir. Emniyet güçleri de olay yerine gelip incelemelerde bulunmuştur.” dedi.

BAŞKA HAYVANLAR ZARAR GÖRMESİN DİYE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

 

Başkan Kösedağı, Kadıköy Belediyesi’nin ‘hayvan dostu’ bir belediye olduğunun altını çizerek “Bir hayvanımızın bile zarar görmesine tahammülümüz yok” dedi. Olayı öğrenir öğrenmez Fenerbahçe Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulunan Başkan Kösedağı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Edindiğimiz bilgilere göre bu canice eylem sabaha karşı 04.00 sularında kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilmiştir. Belediyemize gelen tüm ihbar ve görgü tanıklarının ifadeleri emniyet güçlerimize iletilmiştir. Bu kötücül eylemin, Katliam Yasası’na karşı durduğumuzu her ifademizde açıkladığımız için gerçekleştirildiğini düşünmekteyiz. Zira Kadıköy sokakları, sokak hayvanlarının özgürce yaşadığı yerlerdir. Kadıköy Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezimiz de kedi ve köpeklerimizin bakımını yapmaya devam edecektir. Kadıköy Belediyesi olarak tüm Kadıköylüleri, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya ve gerekli durumlarda belediyemizi acilen bilgilendirmeye çağırıyoruz. Bu vahim durumun takipçisi olacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri