Genç, Enerjik ve Vizyoner Fuarcılık Sektörünün Öncüsü!

Genç, Enerjik ve Vizyoner Fuarcılık Sektörünün Öncüsü!

Fuarcılık sektörünün dinamik liderlerinde Yunus Ete, genç yaşına rağmen sektörde çığır açan projelere i
Ana Sayfa Haberler 2 Eylül 2024 32 Görüntüleme

Çukurelma yayla yolunda bakım onarım ve yeni yol açma çalışması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı’nın Çukurelma Mahallesi’nde 11 kilometrelik yayla yolunda bakım onarım ve yeni yol açma çalışmalarını sürüyor. Yol yapım çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yöre halkı yaylalarına çok rahat ulaşım sağlayabilecek.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Elmalı’nın hayvancılıkla uğraşan Çukurelma Mahallesi’nin 11 kilometre uzunluğundaki yayla yolunda bakım onarım ve yeni yol açma çalışması gerçekleştiriyor. Uygun görülen yerlere yağmur suyunun tahliyesi için büzler yerleştirilen ve alt yapısı tamamlanan yolda greyderli bakım, şarampol açma, yol genişletme çalışması yapılıyor. Yöre halkının başlıca geçim kaynağının hayvancılık olduğu ve yöre halkını sıklıkla kullanmakta olduğu yol, kullanıma elverişli ve güvenli hale getiriliyor. 

ÇUKURELMA MUHTARI’NDAN TEŞEKKÜR

Elmalı Çukurelma Mahalle Muhtarı Ahmet Yıldırım, mahalle için oldukça önemli olan yayla yolunda gerçekleştirilen çalışmalar için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Daha önce kullanıma elverişsiz, dar ve güvensiz bir yolları olduğunu söyleyen Muhtar Yıldırım, “Yayla yollarımız virajlı, engebeli ve dar olduğu için özellikle kış aylarında kullanılmayacak duruma geliyor. Köylülerimizden, çobanlarımızdan şikayet alıyorduk. Yaşanan sıkıntıları yetkililerimize ilettik. Verilen talimatla birlikte çalışmalar başladı. Önce taşkın ve sel sularının yola zara vermemesi için dere yataklarına beton büzler yerleştirildi. Şimdide 11 kilometre uzunluğundaki yolun 3 kilometrelik kısmına yeni yol açılıyor. Bu yolun yapılması aynı zamanda benim çocukluk hayalimdi. Geçmişte yaylamıza ulaşmakta çok zorluklar çektik. Çalışmaların tamamlanmasıyla yayla yolumuz daha güvenli olacak Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeğe geçen tüm çalışanlara köylüm ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri