İzmir’de Yeni Bitkisel Üretim  ve Hayvancılık Destekleme Modeli Tanıtılmaya Devam Ediyor: Üreticilere Üç Yıllık Güvence ve Yenilikçi Destekler

İzmir’de Yeni Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Tanıtılmaya Devam Ediyor: Üreticilere Üç Yıllık Güvence ve Yenilikçi Destekler

İzmir’in Kınık, Menemen, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan
Ana Sayfa Spor 12 Eylül 2024 29 Görüntüleme

Dünya Türkiye’yi konuştu! Sanatın ve sporun kalbi Dünya Motokros Şampiyonası’nda attı.

4 Eylül’de başlayan festivale katılım 500 bin kişiyi aştı. Dünyanın en iyi altyapı ödülüne sahip olan Padok alanında yapılan dört şampiyona, kusursuz bir şekilde gerçekleşti. Festivalde birbirinden ünlü sanatçılar sahne aldı. Sefo, ”Kaçak Göcek” şarkısını ilk kez canlı seslendirerek sahnedeki ateş ve ışık şovlarıyla büyük beğeni topladı. Şevval Sam, motosiklet sürpriziyle dikkat çekti. Şampiyona boyunca gerçekleşen festivalde, Nova Norda, Madrigal ve Ceylan Ertem gibi sanatçıların sahne performanslarına yüzbinler eşlik etti. ‘Ustalara Vefa’ sahnesinin bu yıl özel konuğu ise Gökhan Güney oldu. Festivalin kapanışını sevilen şarkıcı Sıla yaptı.

 

Türkiye’nin en büyük entegre spor ve gençlik etkinliği olarak bu yıl 7’ncisi düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası ve NG Afyon Motofest, rekor katılımla tamamlandı. 6 kıtada 180 ülkede yayınlanan ve 3,5 milyar izleyiciye ulaşan 7. Dünya Motokros Şampiyonası ile NG Afyon Motofest, dünya çapında büyük ilgi görerek 500 bini aşkın ziyaretçiyi Afyonkarahisar’da buluşturdu. Dünyanın en iyi altyapı ödülüne sahip Afyonkarahisar’da Dünya Kadınlar Şampiyonası (WMX), Motokros Dünya Şampiyonası (MXGP Türkiye), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) ve Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX250) yarışmaları yapıldı. Hollandalı Lotte Van Drunen’in Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonasını (WMX) Türkiye’de kazandı. MXGP TÜRKİYE yarışını Jorge Prado kazanırken, Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2 TÜRKİYE) yarışını Lucas Coenen kazandı. Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX250) Türkiye etabını BUD RACING-Kawasaki takımında Kawasaki pilotu Fransız Mathis Valin kazandı. Festival, 5 gün boyunca hem motor sporları tutkunlarına hem de müzik severlere unutulmaz anlar yaşattı ve ülkenin dostane ortamını başarıyla sergiledi.

 

Festivalde Konfordan Alışverişe Her Şey Düşünüldü

Festival alanında kurulan 800 kamp çadırı, konaklayan misafirlere doğayla iç içe, konforlu bir etkinlik deneyimi sundu. Çadır alanı uzun süreli konaklama imkânı sağlarken, katılımcılara festivalin tüm etkinliklerine kolay erişim fırsatı sundu. Toplamda 40 karavan ile festivale katılan ziyaretçiler, kendilerine özel bir konaklama deneyimi yaşadılar. Alanda yer alan 84 satış noktası, motor tutkunları ve ziyaretçilere çeşitli ürünler ve hizmetler sundu. Aynı zamanda UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı Programı’na gastronomi alanında giren Afyonkarahisar, gastronomik lezzetleri ile hem sporculara hem de festival katılımcılarına lezzet şöleni yaşattı. Festival, çadırcılar, kampçılar ve ziyaretçiler arasında oluşturduğu sosyal aktiviteler ve dostluk ortamıyla da ülkenin görmek istediği sıcak, samimi atmosferi yansıttı. Kurulan stantlarda gün boyu farklı etkinlikler devam etti ve gençler tarafından büyük bir ilgi odağı oldu.

 

Afyonkarahisar Yıldızların Sahne Geçidine Şahit Oldu

4 Eylül’de renkli görüntülerle başlayan festival, akrobasi motosiklet gösterileriyle izleyicilere adrenalin dolu anlar yaşatırken Duygu Atakan’ın sunuculuk ve DJ performansı 5 gün boyunca devam etti. Sanatçıların her biri, Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Motokros Şampiyonası için sahne almaktan duydukları gururu paylaşarak bu coşkuyu daha da yukarı taşıdılar. Festivalin ilk gününde, Rock müziğin sevilen sesi Sena Şener ve alternatif rock ve caz müziğin güçlü sesi Ceylan Ertem’in muhteşem konserleri, etkinliğe coşkulu bir başlangıç yaptı. 

İkinci gün, DJ Aslı Polat’ın müthiş davul ve bateri performansıyla başlayarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı ve festival atmosferini daha da hareketlendirdi. Aynı günün ilerleyen saatlerinde Şevval Sam motosikletiyle dinleyicilerine sürpriz yaptı. “Motofest gibi bir etkinlikte sahne almak ve bu harika atmosferde hayranlarımla buluşmak beni çok mutlu ediyor” diyen Sam, Karadeniz’in büyülü melodilerini şarkılarıyla birleştirerek izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Festivalin üçüncü gününde, Nova Norda enerjik performansıyla gençleri coşturdu. Ardından Madrigal, yüzbinlerce müzikseverle birlikte sevilen şarkılarını seslendirdi ve geceyi unutulmaz kıldı. Konser sırasında, grup üyeleri seyircilerle sıcak bir etkileşimde bulunarak pena ve bagetlerini onlara hediye etti.

Dördüncü günün özel anlarından biri, her yıl geleneksel hale gelen “Ustalara Vefa” sahnesinin konuğu Gökhan Güney oldu. Arabesk ve fantezi müziğin efsanevi ismi, unutulmaz bir performans sergiledi. Akşamın ilerleyen saatlerinde gençlerin favorisi Sefo, enerjik rap performansıyla gecenin ritmini doruğa çıkardı. Yaptığı kısa konuşmada, “Çocuklar ölmesin, şehirler bombalanmasın” sözleriyle güçlü bir mesaj veren Sefo, festival alanındaki izleyicilerden büyük alkış aldı. Gece boyunca enerjisi hiç düşmeyen Sefo, “Kaçak Göcek” şarkısını ilk kez Afyon’da canlı olarak seslendirdi. Dansçılarıyla birlikte gerçekleştirdiği ateş ve ışık şovlarıyla katılımcılardan büyük beğeni toplayan Sefo’nun performansına yüzbinler aynı anda eşlik etti.

Festivalin son akşamında, DJ Erdem Kınay İzmir Marşı ile muhteşem bir açılış yaptı. Gecenin sonunda, Türk pop müziğinin sevilen ismi Sıla, muhteşem bir konserle NG Afyon Motofest 2024’ün kapanışını katılımcılarla birlikte şarkılarını söyleyerek gerçekleştirdi. Festivalin kapanışını yapmanın büyük bir onur verici olduğunu belirten Sıla, son geceye damgasını vurarak hafızalara kazındı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri