Kiracıyı sebepsiz tahliye edebilmek için gerçekten de sadece 10 yıl mı geçmesi gerekiyor?

Kiracıyı sebepsiz tahliye edebilmek için gerçekten de sadece 10 yıl mı geçmesi gerekiyor?

Kiracının tahliyesi için Türk Borçlar Kanunumuzdaki sebeplerden birinin gerçekleşmesi gerekiyor. Kiraya
Ana Sayfa Kültür & Sanat 13 Eylül 2024 50 Görüntüleme

Narlıdere’de müzik konuştu: Soner Bektaş konserine yoğun ilgi.

Narlıdere Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir Müzisyenleri Buluşmaları’nın ikinci konserinde Soner Bektaş sahne aldı. Narlıderelilerin yoğun ilgi gösterdiği konsere Başkan Erman Uzun’un 12 Eylül mesajları damga vurdu.

Narlıdere Belediyesi’nin İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yılı kapsamında düzenlediği İzmir Müzisyenleri Buluşmaları etkinlikleri Soner Bektaş konseri ile devam etti.  Yukarıköy Meydanı’nda sahne alan Bektaş, birbirinden güzel türküleri Narlıdereliler için seslendirdi. Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun’un katılımıyla gerçekleşen konser yoğun ilgi gördü. Yüreğe dokunan türkülere hep bir ağızdan eşlik eden Narlıdereliler, keyifli anlar yaşadı. Konser, Başkan Uzun’un konuşması ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Etkinlik sonunda Narlıderelilere seslenen Belediye Başkanı Erman Uzun, “Böyle muhteşem sanatçıların sazına, sesine, sözüne eşlik etmekten ve siz komşularımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. İzmir’imizin kurtuluşu etkinlikleri kapsamında planladığımız 4 konserin ikincisini tamamladık. Bu vesileyle İzmir’imizin kurtuluşunun 102’nci yılını kutluyorum. Bize bu çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni bırakan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele neferlerinin hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. Başkan Uzun, benzer etkinliklerin önümüzdeki süreçte de yapılacağının müjdesini verdi.

“DARBEYE LANET OLSUN”

Konuşmasında 12 Eylül 1980’de gerçekleşen askeri darbeye de değinen Başkan Erman Uzun, darbeci anlayışı kınadığını belirtti. 12 Eylül Askeri Darbesi’nin Türkiye üzerinde yarattığı tahribatların hala geçmediğini vurgulayan Başkan Uzun, “Bu 12 Eylül günü burada sazlar konuştu, sözler konuştu, sanatçılar konuştu. Ne yazık ki 12 Eylül 1980 ve sonrasındaki süreçte birçok sanatçımız sürgüne gönderildi. Birçok sanatçımıza sansür uygulandı. Birçok aydınımız, bu ülkenin çağdaş ve laik gençleri 12 Eylül vesilesiyle katledildi. Buradan 12 Eylül’ün vesayetçi ve darbeci anlayışını lanetle kınıyorum. Darbenin her türlüsüne lanet olsun! Bu topraklar bir daha böyle acı günleri yaşamasın. Üzerinden 44 yıl geçti fakat 12 Eylül’ün toplumumuzun üzerinde yarattığı tahribatlar hala geçmedi. Ülkemizin ekonomisinde bıraktığı derin izler hala geçmedi. Ülkemizin sosyolojik yapısında bıraktığı tahribatlar hala geçmedi. Buradan 12 Eylül’de yitirdiklerimizi saygıyla anıyorum, anıları ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Uzun’un konuşması büyük alkış aldı. Konser bitiminde Başkan Erman Uzun’a etkinlik için teşekkür eden Narlıdereliler, Başkan Uzun ile fotoğraf çekildi. Müzisyen Soner Bektaş da İzmir’in müzik kültürüne ve sanatına verdiği desteklerden dolayı Başkan Erman Uzun’a teşekkürlerini sundu.

KONSERLER DEVAM EDİYOR

İzmir Müzisyenleri Buluşmaları kapsamında 2 konser daha gerçekleşecek.  Moli 21 Eylül saat 20.00’de Demokrasi Meydanı’nda, Onur Tuzlacı ve Merih Aşkın (DUO) ise 26 Eylül saat 20.00’de Sahilevleri Bakü Parkı’nda Narlıdereliler ile buluşacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri