Kiracıyı sebepsiz tahliye edebilmek için gerçekten de sadece 10 yıl mı geçmesi gerekiyor?

Kiracıyı sebepsiz tahliye edebilmek için gerçekten de sadece 10 yıl mı geçmesi gerekiyor?

Kiracının tahliyesi için Türk Borçlar Kanunumuzdaki sebeplerden birinin gerçekleşmesi gerekiyor. Kiraya
Ana Sayfa Spor 13 Eylül 2024 24 Görüntüleme

Konak’ta Türk futbolunun efsane ismi Metin Oktay’a anıtı başında anma

Türk futbolunun efsane ismi Metin Oktay, 33’üncü ölüm yıldönümünde heykelinin de bulunduğu Metin Oktay Parkı’nda anıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen anma töreninde konuşan Başkan Mutlu, “Konak Belediyesi olarak bize düşen yeni Metin Oktaylar yaratmak. Bunun için de gençlerin futbol oynayabilecekleri, her türlü sporun yapılabileceği, sporcuların yetişeceği bir Konak yaratmak. Biz bunu yapmak için çalışacağız” dedi.

 

Taçsız Kral Metin Oktay, Konak Belediyesi’nin Piri Reis Mahallesi’nde yer alan Bahçelievler Metin Oktay Parkı’ndaki heykeli önünde düzenlediği törenle anıldı. Ölümünün 33’üncü yılı anısına gerçekleştirilen anma törenine Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP İzmir İl Yöneticileri, Metin Oktay’ın eşi Oya Sarı, Türkiye Futbol Federasyonu Ege Bölge Müdürü Sevgi Koçak Özdemir, Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Başkanı Bahri Vreskala, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Hasan Aral, Futbol Antrenörleri Derneği Onursal Başkanı Şaban Acarbay, Göztepe Spor Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, İzmirspor Spor Kulübü Başkanı Nedim Topaloğlu, Damlacık Spor Kulübü Başkanı Ahmet Naci Yıldız, İzmir Spor Kulüpleri Vakfı Başkanı Ali Erten, Türkiye Futbol Antrenörleri Konfederasyonu Yöneticisi Gürsel Baliç, Türkiye Futbol Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Selçuk Ergel, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Efkan Muhtar, Metin Oktay’ın takım arkadaşları Ayhan Elmastaşoğlu (Yavru Ayhan), Ayfer Elmastaşoğlu (Ayfer Kaptan), spor kulüpleri temsilcileri, spor dernekleri yöneticileri, genç sporcular, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı. Metin Oktay’ın oğlu Rıfat Ali Pala da anma törenine mesaj göndererek sevgi ve selamlarını iletti. Taçsız Kral’ın futboldaki yeteneği ve centilmenliğinin yanı sıra özel hayatındaki mütevazı, yardımsever, insana değer veren kişiliğiyle de anıldığı tören sırasında anısına lokma döküldü.

 

Mutlu: Hedefimiz her sporun yapılabileceği, sporcuların yetişeceği bir Konak yaratmak

Anma töreninde konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediye olarak yeni Metin Oktayların yetişmesi, gençlerin sporla kucaklaşması için çalışacakları sözünü verdi ve şunları söyledi:  “Sizlerle bugün burada, tam 33 yıl sonra hala aynı duygusallıkla, aynı heyecanla, aynı özlemle Metin Oktay’ı anıyor olmak çok güzel. Ne mutlu Oya Hanım ki böyle anılan bir eş size yaşamda arkadaşlık etmiş, hayatı paylaşmışsınız. Konak Belediyesi olarak bize düşen yeni Metin Oktaylar yaratmak, onların önünü açmak. Metin Oktay’ın da futbola başladığı Damlacıksporlu gençlerden başlayarak futbol oynayabilecekleri, her türlü sporun yapılabileceği, sporcuların yetişeceği bir Konak yaratmak. Biz bunu yapmak için çalışacağız. Yeni Metin Oktaylar yaratmak istiyoruz. Metin Oktay sadece iyi bir futbolcu, iyi bir yönetici, iyi bir futbol adamı değildi, iyi bir aydındı. Ülkesinin sorunlarına sahip çıkan, hayatı dert edinen, dünyayı sadece futboldan ibaret görmeyen biriydi. Çocuklarımızı bu yönleriyle de geliştirmek, yetiştirmek hepimizin görevi olmalı.”

 

Yıldız: Damlacıkspor bize Metin Oktay’dan miras

Damlacık Spor Kulübü Başkanı Ahmet Naci Yıldız da yaptığı konuşmada, “Metin ağabeyimiz 1951 yılında futbol hayatına Damlacık’ta başladı ve o sene Damlacık’ı şampiyon yaptılar. Metin ağabeyimizin bize miras bıraktığı Damlacık’ta oyuncu yetiştirmek istiyoruz.  Metin Oktaylar yetiştirecek sahalar için sevgili Nilüfer Başkanımızdan destek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Topaloğlu: İzmirspor’da oynadığı sezonda Gol Kralı oldu

İzmirspor Spor Kulübü Başkanı Nedim Topaloğlu, Metin Oktay’ın İzmirspor’da gol krallığı yaşadığını vurgulayarak, “Bugün burada tarihe altın adını altın harflerle yazdırmış almak için bulunmaktayız. Türk futbol tarihi boyunca gönüllere taht kurmuş, Taçsız Kral Metin Oktay’ımız futbol hayatına Damlacıkspor’da başladı, İzmirspor’da oynadığı sezonda Gol Kralı oldu. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun” dedi.

 

Baliç: Onun için söylenecek söz yok

Türkiye Futbol Antrenörleri Konfederasyonu Yöneticisi Gürsel Baliç ise Metin Oktay’la birlikte Damlacıklı Figo gibi efsaneleri andı ve “Metin Oktay çok, çok önemli bir insandı. Palermo transferinde kordonda oturuyor, elindeki kese kağıdı içerisinde Palermo takımından almış olduğu paralar var. Hiç düşünmeden çıkardı, karşıdan gelen, ‘Metin ağabey, kralım’ diye bağıran kişiye paradan verdi. Dedi ki, onun paraya benden çok ihtiyacı var” diye konuştu.

 

Ergel: Hikayeleriyle büyüdük

Türkiye Futbol Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Selçuk Ergel de konuşmasında “Bizler Metin hocamızı göremedik yaşımız itibariyle ama anlatanların hikayeleriyle büyüdük. Bizler amatör spor gruplarını, Türk müsabakalarını organize eden kişiler olarak yeni Metin Oktaylar yetiştirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Muhtar: Her yönüyle harika bir insan

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Efkan Muhtar ise “Metin abi değerli bir insan. Tabii onun oynadığı dönemlerde biz ufaktık. Futbolculuğun yanında, Deniz Gezmiş gibi arkadaşlarının idam edilmemesiyle ilgili olarak kampanya başlatmıştır. Yani sadece futbol değil, her yönüyle harika bir insan” dedi.

 

Erten: Yardımsever, centilmen, mütevazı bir insandı

İzmir Spor Kulüpleri Vakfı Başkanı Ali Erten de “Metin Oktay mükemmel bir futbolcuydu. Saha içinde tam bir liderdi, takımına sadakati vardı, arkadaşlarına saygı duyuyordu ama hepsinin ötesinde rakiplerine de saygı duyuyordu. Ve rakiplere de ona saygı duyuyorlardı. Spor sadece mücadele için değil aynı zamanda dostlukları, barışı geliştirmek için yapılan bir şey. O anlamda bunların hepsine hizmet etti” diyerek Taçsız Kral’ın yardımsever kişiliğine vurgu yaptı.

 

Vreskala: Metin Oktay deyince akla saygı, sevgi, iyilik geliyor

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Başkanı Bahri Vreskala da unutulmaz jübile maçında yaşananları şu sözlerle aktardı: “Metin Oktay deyince futbolun dışında saygı, sevgi, hoşgörü, iyilik, yardımseverlik geliyordu. Bu bir istisnadır. Güzelliğe bakar mısınız; Fenerbahçe Galatasaray arasındaki jübile maçında Metin Oktay formasını çıkarıyor, Can Bartu’ya veriyor, Can Bartu da formasını Metin Oktay’a veriyor.”

 

Aral: Adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırdı

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Hasan Aral, Taçsız Kralı, “A Milli Futbol Takımımız ve Galatasaray’ın unutulmaz, efsane futbolcusu adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdıran, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir şubemizin kurucu başkanı Taçsız Kralı Metin Oktay’ı ölümünün 33’üncü yıl dönümünde şahsım ve yönetim kurulum adına saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz” sözleriyle andı.

 

Acarbay: Metin ağabey bir efsane

Metin Oktay’ın gençlere verdiği desteğe dikkat çeken Futbol Antrenörleri Derneği Onursal Başkanı Şaban Acarbay ise şöyle konuştu: “Kederde, tasada, sevinçte zaman zaman birlikte olduk. Çünkü Metin ağabey örnek olmayı, gençlerin elinden tutmayı çok seven bir insandı.Metin ağabey bir efsane, gerçekten anlatılmaz derecede çok büyük özellikleri olan muhteşem bir insan.”

 

Yavru Ayhan: Metin ağabey anlatılmaz, yaşanır

Taçsız Kral’ın takım arkadaşları Ayhan Elmastaşoğlu (Yavru Ayhan), Ayfer Elmastaşoğlu (Ayfer Kaptan) da yaptıkları konuşmalarla duygulu anlar yaşattı. Yıllarca Oktay’la yan yana olan Ayhan Elmastaşoğlu, Metin Oktay’ı şu sözlerle

andı: “Metin ağabey bulunmaz bir insan, muhteşem bir insan. Metin ağabey anlatılmaz, yaşanır. Ben o şansa sahip olan insanlardan biriyim. 9-10 sene beraber yaşadım. Her iyi zamanda, her kötü zamanda beraber olduk. Mekanı cennet olsun.”

 

Ayfer Kaptan: Metin ağabeyi anlatmak çok zor

Ayfer Elmastaşoğlu ise “Çok iyi bir insan, çok iyi bir futbolcu, çok iyi bir yöneticiydi. Biz onunla ilk tanıştığımızda Rıfat’ın başkanlığında Şaban ağabey, Metin ağabey, ben ittifakı kurmuştum. Çok mutluydum, çok seveceğim bir insandı, ona rahmet diliyorum”diye konuştu.

 

“Görevimiz, İzmir’in köklü spor geçmişini geleceğe daha iyi taşımak”

Anma töreninin ardından İzmirspor Spor Kulübü yöneticileriyle birlikte spor kulübünü ziyaret eden Başkan Mutlu, burada da çocukların ve gençlerin spor yapmasını destekleyeceklerini yineleyerek, “Bizim görevimiz, İzmir’in köklü spor geçmişini geleceğe daha iyi taşımak. Bir zamanlar Metin Oktay’ı çıkaran, Mustafa Denizli’yi çıkaran İzmir’den çocukları, gençleri yetiştirerek tekrar yeni sporcular çıkarmak. Amatörü destekleyeceğiz, çocukları, gençleri destekleyeceğiz. Spor yapmalarına olanak sağlayacağız. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri