Kiracıyı sebepsiz tahliye edebilmek için gerçekten de sadece 10 yıl mı geçmesi gerekiyor?

Kiracıyı sebepsiz tahliye edebilmek için gerçekten de sadece 10 yıl mı geçmesi gerekiyor?

Kiracının tahliyesi için Türk Borçlar Kanunumuzdaki sebeplerden birinin gerçekleşmesi gerekiyor. Kiraya
Ana Sayfa Haberler 13 Eylül 2024 41 Görüntüleme

İzmir’de Yeni Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Tanıtılmaya Devam Ediyor: Üreticilere Üç Yıllık Güvence ve Yenilikçi Destekler

İzmir’in Kınık, Menemen, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 2024 yılı Bitkisel Üretim ve Hayvansal Destekleme Modeli tanıtıldı. Yapılan bilgilendirme toplantılarında, çiftçilere yönelik stratejik üretim planları ve destekleme modelindeki yenilikler vurgulandı.

 

Toplantılarda Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, İl Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Kılıç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Battal Kürşad Sevim ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü’nün yanı sıra, ilçe müdürleri, TARSİM yetkilileri, üretici birlikleri temsilcileri ve önder üreticiler yer aldı.

 

Hayvancılık Destekleme Modeli:

 

Yeni modelde, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve ipek böceği yetiştiriciliği temel destek kalemleri olarak belirlendi. Destek ödemeleri ilk kez 3 yıllık periyotlarla yapılacak, bu da üreticilere uzun vadeli bir planlama fırsatı sunacak. Aile işletmeleri, genç ve kadın yetiştiricilere ek destekler sağlanacak, ayrıca verimlilik kriterlerine göre ilave destekler sunulacak.

 

Bitkisel Üretim Destekleme Modeli:

 

Bitkisel üretimde, destekler üretim döneminden önce açıklanarak daha sade ve etkin bir destekleme mekanizması sunulacak. Üreticilere, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme destekleri sağlanacak. Ayrıca, su kaynaklarının kısıtlı olduğu bölgelerde ek yer altı su kısıtı desteği verilecek. Sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları destekleri devam edecek.

 

Yeni destekleme modeliyle tarım ve hayvancılık sektöründe sürdürülebilirlik ve verimliliğin artırılması hedefleniyor. Çiftçilerin bu desteklerle daha güçlü bir planlama sürecine girmesi bekleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri