Nilüfer’in tarihi ve kültürel dokusu ortaya çıkıyor

Nilüfer’in tarihi ve kültürel dokusu ortaya çıkıyor

Gölyazı’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan kazı çalışmaları deva
Ana Sayfa Haberler 17 Eylül 2024 19 Görüntüleme

Çorlu Belediyesi tarafından hizmete sunulan Geçici Hayvan Bakımevi bünyesindeki Mama Üretim Tesisi kuru mama üretimini sürdürüyor.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk, Çorlu Belediyesi Mama Üretim Tesisi’nin mama üretimine devam ettiğini belirterek yaptığı açıklamada, “Kentte faaliyet gösteren hastaneler ve yemek üretim tesislerinden temin edilen atık gıdaları tesisimizde kuru mamaya dönüştürerek üretime devam ediyoruz. Projemiz ile can dostlarımızın gıda ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında gıda israfının da önüne geçmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Başkan Yardımcısı Öztürk açıklamasının devamında, “Toplanan artık yemek ve gıda ürünlerini tesisimizde çeşitli etaplarda işleyerek kuru mamaya dönüştürüyoruz. Böylelikle gıda atıklarının çöpe atılmasını önlemiş oluyoruz. Üretilen mama miktarının hayvan bakımevimizde ihtiyaç duyulan miktardan fazla olması durumunda artan mamaları hayvanseverler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla da paylaşıyoruz.

Son olarak yürürlüğe giren 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında sokaklardan vatandaşların şikayet ve taleplerin yanı sıra sağlığı yerinde olmayan ve saldırgan sokak hayvanlarının Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde misafir edilmesiyle birlikte buradaki hayvan popülasyonu da artmış durumda. Şu anda Mama Üretim Tesisimizde ürettiğimiz mamaları, bakımevimizde misafir ettiğimiz can dostlarımızın gıda ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Yardımcısı Öztürk, can dostlarımızın sağlıklı ve düzenli beslenmesi amacıyla hayata geçirilen Çorlu Belediyesi Mama Üretim Tesisi’nin faaliyetlerini artırarak sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri