Edremitspor farklı kazandı

Edremitspor farklı kazandı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8. Grup'ta mücadele eden 1966 Edremitspor, sezonun üçüncü haftasında sahasında
Ana Sayfa Spor 20 Ekim 2024 31 Görüntüleme

L’Étape Türkiye by Tour de France İstanbul’da koşuldu

59 km’lik kısa parkurun kazananı ise kadınlarda 1:43:38 ile Gökçe Demirsoy, erkeklerde ise 1:36:35 süre ile Murat Uslu oldu.

Bisiklet alanında dünyanın en önemli spor organizasyonlarından Fransa Bisiklet Turu’nun resmi amatör serisi Tour de France’ın yarış heyecanı İstanbul’a taşındı. Visa ve Maximiles Black isim sponsorluğunda, Türkiye’de ilk kez düzenlenen L’Étape Türkiye by Tour de France 50’den fazla ülkeden 3 bin bisikletçinin katılımıyla gerçekleşti. 

Yarışın startını: Fransa Büyükelçisi İsabella Dumont, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Asbaşkan Metin Cengiz, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Seyda Dursun, Visa Türkiye Pazarlama Başkanı Ülkü Yüksel, Türkiye İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Çağlar İlter, Beyaz Kağıt Pazarlama Müdürü Zeynep Kahraman, Doğan Trend Otomotiv Grubu CEO’su Kağan Dağtekin, Oğuz Holding CEO’su Enes Öner, L’Étape by Tour de France Proje Yöneticisi Mathieu Clanchin ve 78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas verdi.

İstanbul Boğazı’nın kıyısında, zari­f mimari­si­ ve tarih­i dokusuyla d­ikkat çeken Küçük Su Kasrı, L’Etape Türki­ye by Tour de France yol b­is­ikleti yarışının başlangıç̧ noktası oldu. Bisikletçiler, yarış rotasında Anadolu Hisarı’na uğradıktan sonra, Avrupa Yakası’na geçmek için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde pedal çevirdi.

Avrupa Yakası’na geçen sporcuların ilk noktası 15. yüzyılda Osmanlı Padişahı Fat­ih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fetih­ hazırlıkları sırasında inşa ettirilen Rumeli Hisarı oldu. Boğaz’ın muhteşem manzarası eşliğinde finişe doğru ilerleyen sporcular, Polonezköy’e doğru yol aldı. Karadeni­z’­in seri­n sularına uzanan doğal sah­il şeridiyle göz kamaştıran Riva’dan geçen bisikletçiler, benzersiz bir yarış deneyimi yaşadı.

Sarı mayonun sahipleri Şeniz Pamuk ve Anton Hrabovskyi oldu

Tour de France ruhunu Türkiye’ye taşıyan L’Étape’ın Genel Klasman Liderleri sarı mayosuna kavuştu. Uzun parkuru; kadınlarda 3:26:02 süreyle tamamlayan Rise Performance Club’tan Şeniz Pamuk ile erkeklerde 2:55:05 süreyle tamamlayan Asperox BikePedia Racing Team’den Anton Hrabovskyi Genel Klasman Liderliğini koruyarak hem sarı mayoyu hem de yarış birinciliğini kazandı.

Sprint Prim Kapısı Geçildi

Küçüksu Kasrı’ndan pedal basmaya başlayan bisikletçiler, sprint prim kapısını 9,8’inci kilometrede Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde geçti. MG sprint kapısını 500 metrelik mesafeyi en hızlı geçen 37 saniye ile Cengiz Güner aynı zamanda kıtalar arası geçiş unvanının da sahibi oldu.

Dağların Kralı, benekli mayonun sahibi oldu

Parkurun 37.5’inci kilometresinde Kavacık’ta geçilen Asperox Dağların Kralı prim kapısında peloton bölündü ve kaçış grubu dikkat çekti. Tırmanışçıların bu zorlu parkurda gösterdiği mücadele, tıpkı Asperox’un zorlu koşullarda gösterdiği üstün performans gibi güç ve dayanıklılığın sınandığı anlardan biriydi. Bu kapıdan ise 1.3 kilometrelik mesafeyi en hızlı geçen tırmanışçı 3 dakika 21 saniye ile Anton Hrabovskyi oldu. Aynı zamanda benekli mayonun da sahibi olarak en iyi dağcı klasmanına yerleşti.

L’Étape Türkiye by Tour de France ödül töreni gerçekleştirildi

Büyük finişin ardından dereceye giren sporcular kürsüde yerini aldı. Sarı mayonun sahibi Genel Klasman Lideri Anton Hrabovskyi’e mayosunu Fransa Büyükelçisi Sayın İsabelle Dumont takdim etti.

Kadınlarda sarı mayoyu kazanan Şeniz Pamuk ise ödülünü İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan’dan aldı. 

Kadın Kısa parkurda dereceye giden sporcuların ödüllerini Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı ve Asbaşkan Metin Cengiz tarafından verildi. 

L’Étape Türkiye by Tour de France organizasyonunda ilk 3 sıralamaları şu şekilde gerçekleşti:

Uzun Parkur Kadınlar (Sporcu, Takım, Süre)

1. Şeniz Pamuk, Rise Performance Club, 3:26:02

2. Züleyha Dikbaş, Asperox BikePedia Racing Team, 3:46:39

3. Aslıhan İkizoğlu Dinç, Yüzbinkoş, 3:50:04

Uzun Parkur Erkekler (Sporcu, Takım, Süre)

1. Anton Hrabovskyi, Asperox BikePedia Racing Team, 2:55:05

2. Gökhan Uzuntaş, Ferdi, 2:56:54

3. Ege Onat Doğuşlu, Asperox BikePedia Racing Team, 3:02:17

Kısa Parkur Kadınlar (Sporcu, Takım, Süre)

1. Gökçe Demirsoy, Asperox BikePedia Racing Team, 1:43:38

2. Aylin Yüce, 1:46:43

3. Sevcan Alper Özcan, Asperox BikePedia Racing Team, 1:51:19

Kısa Parkur Erkekler (Sporcu, Takım, Süre)

1. Murat Uslu, Kırlangıç Bisiklet Kulübü, 1:36:35

2. Cengiz Güner, Asperox BikePedia Racing Team, 1:36:36

3. Melih Taş, Asperox BikePedia Racing Team, 1:36:37

Fransa Büyükelçisi Sayın İsabelle Dumont ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Çok güzel bir yarış ve çok güzel bir gün oldu. Hem sporcuları hem de organizasyonu yapanları tebrik ediyorum” dedi.

İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Çağlar İlter, İş Bankası’nın kuruluşundan bu yana spor, eğitim, kültür-sanat ve bilim alanlarında çeşitli sorumluluklar üstlendiğini belirterek, “Farklı spor dallarını destekleyerek hem sporun geniş kitlelere yayılmasını hem de yeni yeteneklerin keşfedilmesini teşvik ediyoruz. Maximiles Black kart markamız ve iş ortağımız Visa ile Tour de France ruhunu ülkemize ilk kez taşımaktan ve İstanbul’un doğal ve tarihi güzelliklerinin dünyaya tanıtılmasına da fırsat sunan bu benzersiz etkinliğin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. 50’den fazla ülkeden binlerce bisikletçinin pedal çevirdiği yarışa katılan herkesi kutluyorum” dedi

Visa Türkiye Pazarlama Başkanı Ülkü Yüksel, “Spora ve sporcuya verdiğimiz desteği ülkemizde ilk kez düzenlenen bu köklü organizasyonu da kapsayacak şekilde genişletmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’deki 40. yılımızı kutladığımız bu yılda, Visa ve İş Bankası Maximiles Black isim sponsorluğumuz ile Türkiye’nin spor turizminde önemli bir destinasyon olarak tanıtılması için eşsiz bir fırsat sunan bu etkinliğin bir parçası olmak bizim için büyük onur” dedi.

⁠MG Türkiye / Doğan Trend Otomotiv CEO’su Sayın Kağan Dağtekin, “Dünyanın en prestijli bisiklet organizasyonunu İstanbul’da ağırlamaktan ve bu büyük etkinliğin bir parçası olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. MG olarak, Türkiye’deki ilk günümüzden bu yana bisiklet sporuna destek veren bir marka olduk ve kısa sürede bisikletin ülkemizde böylesine ilgiyle karşılanmasını izlemek bizim için tarifsiz bir heyecan. Bu yolculuğun bir parçası olmak, bize geleceğe dair ilham veriyor” dedi.

Beyaz Kağıt Pazarlama Müdürü Zeynep Kahraman, “Yüzde 100 yerli sermayeli Beyaz Kağıt olarak Asperox markamızla 2021 yılından bu yana sürdürülebilir ve daha temiz bir dünya için bisiklet sporuna olan desteğimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Kurduğumuz Asperox Bike Pedia Bisiklet Takımı, Türkiye’nin en büyük yol bisikleti yarışı Gran Fondo gibi büyük yarışlarda başarılar elde etti, bugüne kadar 172 kürsüde yer aldı. Şimdi de dünyanın en prestijli ve en büyük bisiklet yarışı olan L’Etape Türkiye’nin ana sponsorlarından biri olmaktan gurur duyuyoruz. ‘Daha temiz bir dünya için pedallıyoruz’ ilkesiyle bundan sonra da bisiklet sporunu desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

23 ülkede düzenlenen L’Etape serisinin Türkiye etabında ilk kadın yarış direktörü: İpek Onaran

Uzun parkur (109 km), kısa parkur (59 km) ve aile-çocuk parkuru (6 km) olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenen yarışın direktörlüğünü milli triatlet, ironman İpek Onaran yaptı. 

Dünyanın en zor sporlarından birisi olan triatlonda ülkemizi temsil eden ve tarihi başarılara imza atan İpek Onaran, kadın bisikletinin yükselişte olduğu dönemde L’Étape serisinin Türkiye etabındaki ilk kadın yarış direktörü olarak yarışın akışını yönetti. 

Dereceye giren sporculara L’Étape du Tour de France bileti!

L’Etape Türkiye by Tour de France yol bisiklet yarışına katılarak dereceye giren sporcular, L’Étape du Tour de France için iki ayrı fırsata sahip oldu. L’Etape Championship programı kapsamında yarış genel klasmanında (erkek/kadın) ilk 3’e giren sporcular, Fransa’daki L’Étape du Tour’a katılmayı ve ücretsiz kayıt hakkını elde etti. L’Etape Reward Programı’yla ise genel klasman liderlerine dünyanın dört bir yanındaki L’Etape by Tour de France etkinliklerinden birine katılma ve Fransa’daki L’Étape du Tour için özel kayıt hakkı tanındı.

L’Étape Türkiye by Tour de France start, finish ve EXPO alanı Anadolu Hisarı’nda Küçüksu Kasrı önünde konumlandırıldı

Tour de France bisikletçisi gibi hissettirmek için tasarlanan L’Étape Türkiye by Tour de France’ın Start, Finish ve EXPO alanı Anadolu Hisarı’nda Küçüksu Kasrı önünde konumlandırıldı.  

L’Étape Türkiye by Tour de France, destekçileriyle gücüne güç kattı

L’Étape Türkiye T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun destekleriyle 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleşti.

İsim sponsorluğunu Visa | Maximiles Black’in, ana sponsorluğunu MG Otomotiv, Asperox ve Black Bruin’in üstlendiği yarışın resmi tedarikçileri CarrefourSA, Liv Hospital, Züber, Juss, Shimano, Dovido, Korlas, Orbea ve Duru Gıda oldu. Dev organizasyonun resmi yayıncıları arasında Bloomberg HT, HT Spor ve Radyo D yer aldı.

L’Étape Türkiye, sürdürülebilirlikte öncü oluyor

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları’nı önceliklendiren L’Étape Türkiye, çevre, sağlıklı yaşam, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik konularını benimsiyor. Sürdürülebilirliğin temsilcisi olan L’Étape Türkiye by Tour de France, Sürdürülebilirlik Raporu ile şeffaflığını tüm yarış süreci boyunca korudu.

Bisikletin ana ulaşım aracı olarak kullanılması hedeflenen yarışla karbon ayak izinin en aza indirilmesine özen gösterildi. Karbon ayak izini azaltmanın yanı sıra, atık yönetimi ve doğal alanların korunması gibi çevre dostu uygulamalar yarışın her aşamasında yer aldı. Yarışa katılan sporcularla birlikte izleyiciler içinde toplu taşıma teşvik edilerek çevresel etkinin en aza indirilmesi hedeflendi.

Topluma ve sosyal yapıya önemli katkılar sağlamayı hedefleyen L’Étape Türkiye, halkı bisiklet yarışına teşvik ederek sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir ulaşım konusunda farkındalık yarattı. Kadın bisikletçilerin katılımını destekleyen L’Étape Türkiye, cinsiyet eşitliğine de önem veriyor. 

Tarihi ve kültürel zenginliklerin kalbi İstanbul’da düzenlenen L’Étape Türkiye, şehre turist çekerek turizmdeki yerel ekonominin canlanmasına katkıda bulundu. Yarış kapsamında kullanılan promosyon malzemeleri ve ödüller yerel üreticilerden temin edildi. 

Spor tutkunları için canlı yayınlar

Canlı ve bant yayınlarla dünya genelinde geniş bir kitleye ulaşan L’Étape Türkiye, Bloomberg HT, HT Spor ve Radyo D aracılığıyla yapılan yayınlar ve özel röportajlarla Türkiye’deki izleyicileri de bisiklet sporuyla buluşturdu. Yüzlerce televizyon kanalı ve medya kuruluşunun yakından takip ettiği yarış, özel içeriklerle birçok ülkede ilgiyle izlendi. Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) destekleriyle 70’ten fazla ülkede 26 dakikalık özel bir özetle de izleyicilere sunuldu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Magazin Haberleri