” İKİ YÜZ TEK DÜZ ” oyunu seyircisi ile buluşmaya devam ediyor.

Ümit Anaç tarafından kaleme alınan Şelale Coşkuntuna’nın yönettiği ve başrolünü Eyfel Sema Çoruh ile birlikte sahnelediği, yapımcılığını Mehmet Kaya’nın üstlendiği, rejisini ve oyun içindeki şiirlerin Furkan Karayama tarafından hayat bulduğu Türkiye’de kadın olmak temalı en başarılı oyunlardan biri olan “İKİ YÜZ TEK DÜZ” seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.
” İKİ YÜZ TEK DÜZ ” oyunu seyircisi ile buluşmaya devam ediyor.
Yayın: 30 Kasım 2024 KÜLTÜR ve SANAT Google News

Ümit Anaç tarafından kaleme alınan Şelale Coşkuntuna’nın yönettiği ve başrolünü Eyfel Sema Çoruh ile birlikte sahnelediği, yapımcılığını Mehmet Kaya’nın üstlendiği, rejisini ve oyun içindeki şiirlerin Furkan Karayama tarafından hayat bulduğu Türkiye’de kadın olmak temalı en başarılı oyunlardan biri olan “İKİ YÜZ TEK DÜZ” seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. i

” İKİ YÜZ TEK DÜZ ” adlı oyun aslında bir mücadele ve dayanıklılık hikayesidir. Kadınların direnci ; dayanışma ve birlikte hareket etme gücüyle birleştiğinde, toplumsal dönüşümün en önemli itici gücü haline gelir. Her bir kadın kendi hikayesiyle bu mücadeleye katkı sağlar. Türkiye’de kadın olmak, hem zorluklarla dolu bir yolculuk hem de Umut ve direnişin sembolüdür.

Cinsiyet ayrımcılığı şiddet ve tacizle başa çıkmak zorunda bırakılan kadınlar, bu zorluklar karşısında da kimliklerini , hayallerini ve özgürlüklerini kısıtlamak durumunda kalıyorlar.

“İKİ YÜZ TEK DÜZ” Oyunu, Türkiye de  tüm engellere rağmen kadınlarımızın güçlü ve direnişli duruşlarının da asla vazgeçmeyeceklerinin hikayesidir.

“İKİ YÜZ TEK DÜZ” oyunu künyesi

Yazan: Ümit Anaç

Yönetmen: Şelale Coşkuntuna

Oyuncular:

Şelale Coşkuntuna

Eyfel Sema Çoruh

Şiir Seslendirme: Furkan Karayama

Reji: Furkan Karayama

Son Güncelleme: 30 Kasım 2024