Kızılay ve Uluslararası Kızılhaç Derneklerinde çalışan kadınların fotoğraflarından oluşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sergisi Ankara’da bulunan Renda Köşkü’nde sanatseverlerle buluştu.
Kızılay, 2030 hedefleri kapsamında 100 yıla dayanan köklü kadın yapılanmasını daha da güçlendirmek, kadın personeller ve gönüllülerin daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla yoğun çalışmalar yürütüyor. Kızılay Kadın bugün Türkiye’nin her yerinde köklü tarihini yeniden hayata geçiriyor.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Ankara’daki Renda Köşkünde özel bir sergi gerçekleştiren Kızılay, dünya genelinde Kızılay ve Kızılhaç derneklerinde çalışan kadınların fotoğraflarını sanatseverlerin beğenisine sundu. Serginin açılış konuşmasını yapan Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Hayatımızın her anına şekil veren eli öpülesi o güzel insanların daha güzel günler görmesi dileğiyle Kadınlar Gününüzü tebrik ediyorum. Renda Köşkünde bugün itibariyle programlamış olduğumuz, Kızılay Kültür A.Ş. tarafından organize edilen dünyada ve Türkiye’de 8 Mart dolayısıyla iyilik hareketinde kadının rolü konulu resim sergimizin de açılışı olacak” dedi.
‘Kızılay’ın bir cinsiyeti olsaydı kesinlikle kadın olurdu’
Kızılay’ın kadın yapılanmasının her zamankinden çok daha güçlü olduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Bugün tüm dünyada kadının konuşulduğu, kadın sorunlarının masaya yatırıldığı ve çözümlerin üretildiği bir gün. Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık ‘Kızılay’ın bir cinsiyeti olsaydı kesinlikle kadın olurdu’ diyeli ve Kızılay kadınlarını göreve çağıralı 1 yıl oldu. Bu çağrı sahada çok güçlü bir karşılık buldu ve sahadaki kadınlar dediler ki ‘Biz hangi siyasi görüşten olursak olalım, ne giyersek giyelim, ne konuşursak konuşalım, ister ev kadını ister iş kadını olalım el ele ortak payda olan iyilikte buluşuruz ve mağdurlara el uzatmak için gece gündüz çalışırız’. Kadınlarımız çalınmadık kapı bırakmamak üzere yola çıktılar. Biz iki hafta sonra Kızılay Kadın Teşkilatının 1. yılını kutlayacağız. Bu bir senede 200 tane Kızılay Kadın Teşkilatı kuruldu. 14 bin civarında gönüllüyle her gün sahada yüzlerce iyilik hikayesi yazılıyor” dedi.
Sergiyi ziyaret edenler arasında 1949 yılında köşkü Kızılay’a bağışlayan Abdülhalik Renda’nın yeğeni ve sanat tarihi uzmanı Günsel Renda da vardı. Renda Köşkünün restore edilerek anlamlı sergi ve etkinliklere ev sahipliği yapmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Günsel Renda, “Kızılay Kadın tarafından 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğinin Renda Köşkünde gerçekleştiriliyor olması çok büyük önem taşıyor özellikle ailemiz için” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı