METİN AKDÜLGER ile ÇİZGİ ROMAN DÜNYASINA DAİR SÖYLEŞİ,
SANATIN BURSA ve AYVALIK ROTALARI,
KATE BUSH’UN MÜZİKAL TARİHİNE BİR YOLCULUK,
NORVEÇLİ YAZAR PER PETTERSON’UN RÖPORTAJI,
SİNEMADA YAPAY ZEKÂNIN ROLÜ ÜZERİNE KAPSAMLI BİR İNCELEME
ve ÇOK DAHA FAZLASI
50 yıllık yayın hayatını kesintisiz devam ettiren Milliyet Sanat, Temmuz 2022 sayısında da okurlarını zengin bir içerikle karşılıyor. Ünlü oyuncu Metin Akdülger’in dostlarıyla yarattığı çizgi roman dünyasını Ayın Söyleşisi’nde anlattığı yeni sayıda yapay zekânın beyazperdede dünden bugüne oynadığı role dair kapsamlı bir dosya; plastik sanatların Bursa ve Ayvalık’a uzanan rotaları; 37 yıl sonra yeniden liste başına yerleşen Kate Bush’ın müzikal tarihinde bir gezinti; Sibirya Hayali romanı Türkçe’de yayımlanan Norveçli yazar Per Petterson’un röportajı gibi birçok farklı içerik okurları bekliyor. Milliyet Sanat raflarda, dijital uygulamalarda ve Getir ile 81 ilde!
Milliyet Sanat Temmuz 2022 sayısının kapağını, sinema tarihinde yapay zekânın gelişimine yakından bir bakış sunan kapsamlı bir incelemeye ayırıyor. Sinema sayfaları, bu ay vizyona girecek “Yang’dan Sonra” filminde canlandırdığı endişeli baba rolüyle Colin Farrell’ı ve “Thor” serisinin son yönetmeni Taika Waititi’yi de mercek altına alıyor.
Ayın Söyleşisi’nde Asu Maro’nun konuğu ise ekranların ve tiyatro sahnesinin en beğenilen oyuncularından Metin Akdülger oluyor. Kendisini farklı alanlarda ifade etmeyi seven, müzik yapan, yazan, çizen Akdülger, dostlarıyla yarattığı çizgi roman dünyasını, “Kaptan88” serisini ve diğer alanlardaki yolculuğunu Maro’ya anlatıyor.
Derginin plastik sanatlar sayfalarında Antalya Kültür Sanat’ın Sanat Direktörü Münevver Eminoğlu “Tutkunun Heykeltıraşı Rodin – Erbil Arkın Özel Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” sergisini; küratör Necdet Bezmen Ayvalık Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde açılan “Anadolu Uygarlıkları Sergisi”ni; Borusan Contemporary direktörü Dr. Kumru Eren, fotoğraf sanatçısı Axel Hütte’nin “Chronostasis” sergisini; küratör Melike Bayık ise Eskişehir’deki Eldem Sanat Alanı’nda açılan “Susuz Yaz” sergisini anlatıyor. Bursa Nilüfer Belediyesi’nin 30’a yakın sanatçının işleriyle altı ayrı mekâna yayılan “Yukarı Bak” sergisi; kentin ilk özel sanat mekânı İmalat-hane’de açılan Ali Kazma’nın “Zaman Zaman” adlı seçkisi ile geçtiğimiz ay hayata veda eden Latif Demirci ve karikatürleriyle ilgili inceleme yazıları da sanatseverleri bekliyor.
Temmuz 2022 sayısının sahne sanatları sayfalarındaki röportajlarda Deniz Tansel Öngel Dada Salon Kabarett’te sahnelemeye başladığı müzikli gösterisi “Aşk-ın Denizi”ni; “Beni Öldürmek İsteyen Muhteşem Hayat”ın yönetmenleri Tansu Biçer ve Tülin Özen ile yazan ve sahneleyen Saim Güveloğlu ise Bahçe Galata’nın bu yeni oyununu anlatıyor.
Ülkemiz caz kültürünün önemli parçalarından biri olan Sibel Köse’nin röportajıyla açılan müzik sayfalarında Naim Dilmener her zaman olduğu gibi geçtiğimiz ay müzik dünyasında olup bitenlerin nabzını tutuyor. 1985 yılında yayınladığı “Running Up That Hill” şarkısıyla şu an dünya listelerinde bir numaraya yerleşen gizemli müzisyen Kate Bush’un müzikal tarihine derinlemesine bir bakış; 13 Temmuz’da İstanbul’da konser vermeye hazırlanan Godspeed You! Black Emperor grubunun hikâyesi; Johnny Depp’in Jeff Beck’le kaydettiği “18” albümü; Kemal Küçük’ün kaleminden korrepetitörlerin öyküsü ve 29. İstanbul Caz Festivali’nin kapsamlı programına dair içerikler de dergide okurlarla buluşuyor.
Milliyet Sanat, Türk edebiyatının özel ve özgün kalemi Suat Derviş’i vefatının 50. yılında, İthaki Yayınları Suat Derviş dizisi editörü Serdar Soydan’ın yazısıyla anıyor. Oyuncu Nursel Köse ilk romanı 5. Kan’ı; 14. Uluslararası İstanbul Edebiyat Festivali’nin konuğu olan Norveçli yazar Per Petterson yazarlık serüvenini; Miriam Toews ise Kafka Kitap’tan çıkan etkileyici romanı “Konuşan Kadınlar”ı anlattıkları özel söyleşilerle edebiyat sayfalarına konuk oluyorlar.
Milliyet Sanat’ın Temmuz 2022 sayısı, gazeteci ve yazar Pınar Öğünç’ün 10 bölümlük belgesel podcast serisi “Sen Ben O” üzerine verdiği röportaj ve Tülay Palaz’ın Ece Temelkuran illüstrasyonuyla sona eriyor.
Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.