Yeşil Kasaba ilk klipleri olan “Eğreti” adlı şarkısının Teaser’ini yayınlayarak Müzik Camiasına hızlı bir giriş yaptı .Yeşil Kasaba’nın Sosyal Medya hesaplarından klibin teaserini izleyen dinleyicilerden son derece olumlu yorumlar geldi. Yeşil Kasaba’nın sevenlerinden gelen bazı yorumlar da şarkının klibinin bir film sahnesine benzetildiği görüldü klip için büyük bir emek harcayan Yeşil Kasaba bu şarkıları ile Müzik Camiasında büyük bir ses getirecek
Yeşil Kasaba : Konserlerimizde Hem Dinleyicileri Coşturup hem de Duygulandırıyoruz
Yeşil Kasaba olarak ilk klipleri “Eğreti” ile Müzik Camiasına hızlı bir giriş yapan bu kaliteli müzik üreten Yeşil Kasaba ile güzel bir Röportaj gerçekleştirdik sizlere keyifli okumalar
Yeşil Kasaba kimdir kurulmaya nasıl karar verildi biraz tanıyalım?
Yeşil kasaba Şair ile solistin temsili ismidir. Yeşil ; sevgi ve şefkat , Kasaba ise doğallık anlamındadır. Yeşil Adam ; Murat Selçuk Katıoğlu ‘nun sahne adıdır. Anlamı doğal içten net insanlığını unutmayan şefkatli adam demektir. Mor Narpın ise mor ‘un anlamı renk biliminde bütünleşme anlamındadır. Narpın ‘ın çıkış hikayesi ise çok ilginçtir. Bir gün Solist Pınar Taşdöner Yeşil Adam ‘dan dünyada hiç olmayan tamamıyla kendini yansıtan ve arama motorlarına da yazıldığında tek kendisinin çıkabileceği bir isim bulabilir misin hocam der aslında kendi ismini de çok sevdiğini dile getirir. Yeşil Adam 3 dakikanın içinde Narpın ismini ortaya çıkarır..8 yıl önce Aydın ilinde Yeşil Adam tarafından kuruldu. Yeşil Adam; söz yazarı, şair, bestekar, yorumcu, senarist, yönetmen , oyuncu ve bio enerjist uzmandır. Söz ve şiirlerini rüyasında yazıp, tamamen yaşanmışlıktan gelip eserlerinin hiç birinin üzerinde düzenleme ve derleme yapmadan sevenlerine ve duygu yüklü gönüllere ulaştırıyor. Sanat camiasında bir ilki gerçekleştirip 18 kişilik dev orkestrayla şiir dinletisi yapan ve en iyi şiir yorumcusu ödülünü alıp dinleyenleri tarafından Yusuf Hayaloğlu na benzetildiği basında ve sosyal medyada dile getirilen Yeşil Adam, 8. Uluslar arası izmit Kocaeli kitap fuarında 30. İmza ve söyleşi sini yaparak sevenlerine duygu ışığı saçmaya devam ediyor. Yakında mucizevi, dünyada eşi benzeri olmayan bir ilki yapılacak olan kitabıyla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Bir çoğu eserlerini Türkiye’de yok satan Mavi Düş İstasyonu isimli kitabında toplayıp dinleyici ve sevenlerinin beğenisine sundu. Mor Narpın ise yan flüt, piyano, Şan öğretmeni, besteci ve oyuncudur. Azerbaycan’ nın ünlü operetinde (Arşın Mal Alan) da ve iyi bir yurttaş aranıyor adlı müzikallerde Başrol oyunculuğu yaptım.
Tam bir sanat aşığıyım. Yeşil Kasaba olarak özellikle bu zamana kadar çoğunlukla, kimsesiz ve engelli çocuklar, eğitime muhtaç çocuklar, sokak çocukları, sokak hayvanları, kadına şiddete hayır konulu ve ay yıldızlı bayrağımız şehitlerimiz için sosyal sorumluluk projelerinde bulunduk. 8 yıl içerisinde klip veya albümümüz olmadan Türkiye’nin bir çok ilinde halk konserlerimiz oldu. Bu durum bizim için gerçekten büyük bir başarı. Bizim amacımız yaptığımız projelerde insana, halka seslenmek, onlar adına bir şeyler yapmak ve bunları da kurum ve özel aktiviteler aracılığı ile desteklemek , Yeşil Kasaba ismini tüm dünyaya duyuyarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir.
Müzik Sektörüne girmeye nasıl karar verdiniz ve bu sektöre girdikten sonra çevrenizden size gelen tepkiler nasıldı?
Yeşil Adam; İlk bestemi 4, 5 yaşlarındayken mızıka ile yaptım , 6 yaşında keman çalmaya başladım. Bu sebepten dolayı sanata karşı ilgimin çocukluktan bu yana gelmesiyle birlikte sanatla profesyonel anlamda ilgilenmeye karar verdim.2006 yılından bu yana sanat camiasının içerisindeyim. Bir çok ünlü sanatçıya şarkı sözü ve beste verdim. Sektöre girdikten sonraki tepkiler ise olumlu yöne oldu fakat o dönemde genellikle arka planda kalmayı tercih ettim. Ta ki kişisel gelişim ve bio enerji üzerine yaptığım seminerlerimden birinde Mor Narpın’la tanışana kadar. Mor Narpın ; Çocukluğumda kendi kendime şarkılar söyler besteler yapar, aynanın karşısına geçip oyucuların taklitlerini yapardım. Orta okuldaki müzik öğretmenimin beni keşfetmesi ve yönlendirmesiyle Lisede güzel sanatlar müzik bölümünü kazanıp o şekilde müziğe profesyonel olarak başlamış oldum. Üniversite sonda Yeşil adamla tanıştık ve beraber bir bütün olarak bu yolda yürümeye karar verdik tabi ki bu yolda tepkiler zaman zaman olumlu zaman zamanda olumsuz oldu. Olumsuz tepkiler ise bu devirde bu işin çok zor olduğuydu. Ama önemli olan zoru başarmak ve hedeflerimiz doğrultusunda yılmamaktır.
Ne Tür Müzikler dinliyorsunuz çalıyorsunuz ve konserlerinizde her kesime hitap edebiliyor musunuz?
Yerli ve yabancı kulağa hoş gelen kaliteli her türden şarkıyı dinliyoruz. Yeşil Kasaba olarak 7 dilde 7 tarzda şarkı söylüyoruz. Aynı zamanda bazı şarkıları yan flütle çalıp söylüyorum. Yeşil Adam aynı zamanda hem kendi şiirleri hem de büyük üstatların şiirlerini yorumluyor. Yeşil Kasaba olarak her kesime hitap ettiğimize inanıyoruz. Çünkü konserlerimiz de her kesime hitap edebilecek hareketli ve slow şarkılılara yer veriyoruz .Gazete haberlerimizde de yer aldığı gibi “hem coşturup hem de duygulandırıyoruz”.
Son Çalışmanızdan bize biraz bahseder misiniz? Yapım aşamasında kimler ile çalıştınız?
Son çalışmamız Eğreti bizim profesyonel anlamdaki ilk göz ağrımız. Eğreti arapça kökenli “Ariyeti”; yani ödünç, geçici, üstün körü, yerini bulamamış anlamındadır. Şarkımızda söylediğimiz gibi sonradan gelen aşk eğreti olur hiç güven olmaz. Bu şarkımızla önemli bir konuya da dikkat çekmek istiyoruz. Amacımız” kadınların her türlü şiddete dur demesine bir ses uzatmak “Kadınlarımız maalesef ki şiddet görüyor, aldatılıyor fakat genellikle affediyor. Ya çocuklarım için ya da elalem ne der diye susup kabulleniyor bu eğreti hayatı. Oysaki kendiyle yüzleşip içindeki eğreti kadını öldürse, hayatını kendisini fark ederek mutluluğu için yaşasa emin olun dünyamızda bu kadar mutsuz insan olmazdı. Eğreti şarkımızın söz ve müziği Mor Narpına , beste ve güftesi Yeşil Adam ‘ a ait. Aranjeyi Murat Kanbal, klip yönetmenliğimizi Turgay Ceylaner , görüntü yönetmeniğimizi ise Elif Ceylaner yaptı. Klibin senaryosunu Yeşil Kasaba olarak ikimiz yazdık.
Leyla Gencer, “Yıllar sonra aynaya baktığında kendini tanıyabilmelisin” diyor. Siz aynaya baktığınızda ne hissediyorsunuz?
Kendimi, nerden geldiğimi ve ne olduğumu hiçbir zaman unutmadım ki . Aynaya yıllar önce baktığım kişi, yıllar sonra baktığım kişiyle aynı. Bu da kişilik karakter meselesi.
Pop müzik nereye gidiyor?
Pop müzik aslında 80 ler ve 90 lar da daha içten samimi ve orjinaldi. Fakat teknolojinin bun kadar günlük hayatımıza yön vermesiyle birlikte hızlı tüketim başladı. Çoğu sanatçının kaset ve albüm yerine sosyal medya platformlarını ve single çalışmalarını tercih etmesiyle kalite ister istemez düştü. Birçok şarkı hemen hemen birbirine benziyor. Bu şekilde giderse bazı emeklerin karşılık alamayacağından endişeliyiz.
Sosyal Medya ile aranız nasıl?
Aslında ikimizde sosyal medyaya karşıyız. Fakat yerinde ve doğru şekilde kullanımla çok etkili bir aracı olduğuna inanıyoruz. Tabi ki zaman zaman özellikle sanat için kullanıp ihtiyaç duyduğumuzda oluyor. Çünkü günümüzde daha fazla kitleye hızlı bir şekilde hitap edebilmenin maalesef ki tek yolunun bu olduğunu düşünüyoruz.
Youtube’ de adını bile bilmediğimiz isimlerin şarkısı milyonlarca tık alıyor ve bir anda kayboluyorlar bunun sebebi sizce nedir?
Bir an önce parlamak istediklerinden dolayı içi boş ve kalitesiz müzik yaptıkları için düşüşleri hızlı oluyor. Çünkü belli kesimlere hitap ediyorlar gerçekten insanlık için sanat yapmadıklarını düşünüyoruz.Bu konuda çok üzgünüz.
Yeni Jenerasyondan kimleri beğeniyorsunuz?
Aydilge ,Buray, ziynet sali,tan sıla
İdolüm dediğiniz isimler var mı?
Neşet Ertaş Sezen aksu, Candan Erçetin, Kayahan, Barış Manço ,Cem Karaca.
Yeşil Adam; Ben kişiliğim karakterimle idol olma yolundayken, kimseyi idol alamadım. İdolüm Yeşil Adam.
Bir Albüm Bir Single’ nin bedeli ne kadar yaptığınız emeklere değiyor mu?
Hiçbir emeğin bedeli olamaz. Sanat gibi bir emeğin hiçbir şekilde karşılığı bedeli olamaz. Ancak şu anki günümüzde ciddi anlamda sanat yapmak ve o sanatı icra ederek, sağlam kaliteli bir kitleye ulaşmak gerçekten çok zor olduğu için çokta fazla emeğimizin karşılığını aldığımızı sanmıyorum.
Müzik dışındaki Sosyal Aktiviteleriniz neler?
İkimiz birlikte Sinemaya gideriz sporla ilgileniriz araştırma yaparız, bowling oynarız Mor Narpın ,özellikle hollywood aksiyon filmlerinde oynamak hayalim olduğu için poligonda atış yaparız,. Bunların dışında Benim Adım Melek Dizisinde rol aldım Tiyatro oyunlarında müzikallerde rol aldım.Yeşil Adam ; tiyatro oyunları yazıp oynayıp yönettim satranç ve tavla oynamasını severim., .Tithis adında can dostumuz sevimli köpeğimiz var çoğunlukla onunla ilgilenip vakit geçiririz.
Müzik yarışmaları ve Müzik ödülleri birer PR çalışması mı?
Bence pr çalışması değil bir sanatçının vermiş olduğu emeğinin karşılığı olan” takdir” olduğunu düşünüyorum. Nasıl, bir sanatçının her şeyi kamuoyuyla paylaşılıyorsa bu yarışmaların yapılmasının ve ödüllerin verilmesinin nedeni de başarılı olan sanatçıyı kamuoyuyla paylaşmak. .Herkesin hak ettiği olduğu yerde olmak.
Dinleyici ile konserlerde uçsuz bucaksız barikatlar koyduran sanatçılar hakkında neler söylemek istersiniz?
Nerden geldiğini unutmayan insanlar, herhangi bir ihtiyaçlarında kaç kişi gidiyorlarsa bence sahneye de o kadar gitseler daha iyi olur.
O Ses Türkiye macerası olmuş ondan bize biraz bahseder misiniz?
O Ses Türkiye macerası bizim için her şey değildi. Ama bu macera bir nebze sesimizi duyurmak amaçlı kullanmış olduğumuz bir basamaktı. Farklı ve güzel bir deneyimdi.
Yerli Otomobilimiz hakkında neler düşünüyor sunuz? Klibiniz de yer vermeyi düşündünüz mü?
Türk malı olan her şey mubahtır.1961 yılında üretilen ilk yerli otomobillerimizin adı devrimdi. İsmi daha açıklanmadı merakla bekliyoruz. Umarız tüm dünyada ismi ve kalitesi bilinir , önümüzdeki kliplerimizde inşallah yer veririz.
Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz?
Sonbaharınızda İlkbahar gibi hep güzel olsun.Tek eğretiniz bizim Eğretimiz olsun.(Eksik kalmayın )
Yeşil Kasaba ile huzurlu kalın…