Ana Sayfa Haberler 3 Kasım 2023 73 Görüntüleme

2023 Yerel Seçim Maratonu Başladı

Buna göre ata ittifakında hangi partiler var ülke genelinden daha şimdiden araştırılmaya başlandı. Son olarak herhangi bir partide yer almayan Zafer Partisi’nin toplamda 5 partiden meydana gelen koalisyon ittifakı kurmaya hazırlandığı çeşitli haber kanalları üzerinden duyuruldu. Ata İttifakı zorunlu olarak kurulmamıştır.Ancak Parti Genel Başkanları seçimlerde kazanma oranlarının daha yüksek olması açısından ittifak açısından birleşme kararı almıştır.Parti Genel Başkanları yeni dönemde Ata ittifakının rekor düzeyde oy alacağının altını çizmiştir.

 

Buna göre Ata İttifakı içerisinde Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti,Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi yer almaktadır. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından ise söz konusu 4 partiden meydana gelen Ata İttifakı hakkında bilgi sunacağını duyurmuştur. Ata İttifakı 5 yeni partisi seçim çalışmalarını doğrudan merkezi üslerinden gerçekleştirmektedir.

 

Cumhurbaşkanı Adayı İse Daha Sonrasında Açıklanacaktır?

 

Ata İttifakkında merak edilen bazı konular da yer almaktadır. Bu konular arasında ise Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündedir. Parti genel başkanları tarafından ise bu yönde şuan için herhangi bilgiler aktarılmamıştır. Ata İttifakında dikkat çeken net ayrıntılar arasında 5 partinin de siyasi arenada henüz yeni partiler olmasıdır.

 

Bu nedenle yeni ittifak partilerinin taze kan olarak görüldüğü fark edilmektedir. Ata İttifakı ilk olarak Zafer Partisi Genel Başkanı olan Ümit Özdağ önderliğinde hazırlanmıştır.Bu süreç sonrasında ittifak çalışmalarına seçimden öncesinde hız katılmıştır. Yeni parti ittifakının ise yeni seçim döneminde nasıl bir strateji uygulayacağı ise merak konusudur.Bu yönde parti genel başkanları tarafından henüz net bilgiler aktarılmamıştır.

 

Ata İttifakı Neden Kuruldu?

 

Ata İttifakı 2023 Yerel Seçimlerin kazanılması amacıyla kurulmuştur. Bugün artık siyasi arena doğrudan partilerin ittifak açısından birleşmesiyle gerçekleşmektedir. En son olarak da Ata İttifakı kurulmuştur. https://haymanagazetesi.org/haber/14494459/ata-ittifakinda-hangi-partiler-var

 

 

Yorumlar

Magazin Haberleri